Tavşanlı Höyük'te 3200 yıllık biz, cımbız ve boğa başı şeklinde kolye bulundu
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde devam eden arkeoloji kazısıda, 3 bin 200 yıl öncesine ait tunçtan yapılmış kemik saplı delici alet ile cımbız gün ışığına çıkarıldı.
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde devam eden arkeoloji kazısıda, 3 bin 200 yıl öncesine ait tunçtan yapılmış kemik saplı delici alet ile cımbız gün ışığına çıkarıldı.
Kütahya'daki Tavşanlı Höyük kazısında, arkeolojiyi sahada gönüllü çalışarak yakından tanımak isteyenler belirli periyotlarla misafir ediliyor. Kazı başkanı - lise öğrencilerine ayrı kontenjan açtıklarını belirtiyor.
BŞEÜ ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Kütahya Tavşanlı Höyük'te, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Fidan'ın başkanlığında sürdürülen kazıların 2024 yılı sezonu başladı. Tavşanlı Höyük’te geçen yıl…
Kütahya'daki Tavşanlı Höyük'te süren arkeoloji kazılarında geçen yıl bulunan keramik küp alt Kalkolitik çağda kırılan çanak çömleklerin nasıl onarıldığına dair önemli ipucu verdi.
The near-impossible was realized in Turkey. A very rare finding in the world of archaeology was recently discovered in two different excavation sites in Turkey. Immediately after the discovery of a skeleton with a visible brain in the Ayanis castle…
İmkansıza yakın ihtimal Türkiye'de gerçekleştirildi. Arkeoloji dünyasında çok ender görülebilecek bulgu, Türkiye'de yakın zamanlarda iki ayrı kazı alanında birden ele geçirildi. Van'daki Ayanis kalesinde beyni görünen bir iskelet bulunmasının hemen…
Kütahya'nın kalbi Tavşanlı ilçesindeki geçen yıl başlatılan kazılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün izni ve destekleri, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Rektörlüğü ve Farika Porselen firmasının…
Kütahya'daki Tavşanlı Höyük'te süren arkeoloji kazılarında, 4 bin 200 yıllık fındık kalıntıları ve mermer idoller ortaya çıkarıldı.
Tarihi geçmişinin en az 8 bin yıllık olduğu tahmin edilen Kütahya'daki Tavşanlı Höyük'teki yeni dönem arkeoloji kazılarında, arkeologlar toprak altından 3300 yıllık mühür ile bir hançer çıkarttılar.
Üniversite öğrencisi, grafiker, resim öğretmeni, ev hanımı ve özel sektör çalışanlarından oluşan 6 kişilik ekip, bir arkeolog liderliğinde 4 gün boyunca arkeolojik kazı deneyimi yaşadı.
Arkeologlar Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 8 bin yıllık kalıntılara ulaşılan Tavşanlı Höyük'te yeni dönem kazı çalışmalarına başladı.
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki 8 bin yıllık geçmişe sahip Tavşanlı Höyük'te kazı çalışmalarına başlandı.
Kütahya'daki Tavşanlı Höyük'te; Türk Tarih Kurumu ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile merkezi İsviçre'de bulunan Luwian Studies Vakfı iş birliğiyle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr.…