ABD'deki Pennsylvania Üniversitesi Arkeoloji ve Antropoloji Müzesi'nden 2012'de diplomatik çabalarla geri getirilen Troyalı kadınlara ait 24 parça altın takı, Troya Müzesinde özellikle kadın ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.
Efsane yeniden doğuyor sloganı ile restorasyonuna başlanan Çanakkale'nin meşhur Truva Atı, için Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, "o artık bizim için sadece yeni bir at değil, Troya'nın simgelerinden biri" derken Prof. Dr. Rüstem Aslan, Troya atının…
Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içinde yer alan Troya Antik Kenti'nde, 3 santimetre büyüklüğünde kilden yapılmış mini kap bulundu.
OPET tarafından 2018 Uluslararası Troya Yılı kapsamında tarihi, mitolojik, kültürel ve doğal güzellikleri öne çıkaran Tevfikiye arkeo-köy projesi, UNESCO'nun Paris’teki merkezinde düzenlenen konferansa konu oldu.
Troya Ören yeri ve Müzesi, Tevfikiye ve Çıplak Köyleri başta olmak üzere Troya kültür alanı içerisinde kalan arazinin tamamını gezerek ilgili kurumlardan bilgi alan Troya Çalışma Grubu, geleceğe dönük yapılabilecek yatırımlar konusunda fikir…
Ziyarete açılan Troya Müzesinin ilk ziyaretçileri mutlu ayrılırken, Müzeyi ücretsiz ziyaret etmek isteyenler 20 Ekim'e kadar her gün saat 12.00'de Cumhuriyet Meydanı'ndan hareket edecek ücretsiz servisleri kullanabiliyor.
OPET'in ana sponsorluğunda süren Çanakkale Bienali, Troya'dan aldığı ilhamla çeşitli ülkeleden 37 sanatçının, geçmiş ve geleceğe dair kavram, imge ve ekolojilerden beslenen eserlerini ‘Geçmişten Önce – Gelecekten Sonra’ başlığı altında bir araya…
Troya, Türkiye'deki ören yerleri içinde en çok ziyaretçi kabul ederek, 8'inci, gelir getirmesi bakımından da 9'uncu sırada yer alıyor