Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfının (TINA) ev sahipliği yaptığı "Uluslararası Mustafa V. Koç Sualtı Arkeolojisi Sempozyumu" Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nde iki gün boyunca süren oturumlarla tamamlanırken çok sayıda arkeolog, akademisyen,…
Su Altı Arkeolojisi Uzmanı Arkeolog Mehmet Bezdan, Türkiye'nin su altı arkeolojisi alanındaki konumuna ve yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan ve kurtarılması için sualtı arkeolojisi çalışmaları süren Batı Antalya Batığı UNESCO'da düzenlenen konferansla anlatıldı. Toplantıda Antalya'daki 3 bin 600 yıllık gemi batığına ilişkin video ve fotoğraflar…
TINA Denizcilik Arkeolojisi Dergisi'nin 9. ve 10. sayıları Anadolu ve çevresindeki denizlerde prehistorik ve protohistorik denizcilik etkinliklerini konu ediniyor.
A new shipwreck from the Bronze age discovered in Turkey.
Denizcilik arkeolojisinin önemli 20 ismini bir araya getiren Derinlerdeki Portreler, hem Türkiye’nin karasularındaki arkeolojik ve kültürel zenginliği ortaya koyuyor hem de bu alana emek vermiş bilim insanlarının çalışmalarını gözler önüne seriyor.…
Türkiye'deki sualtı arkeolojisi çalışmalarını yansıtan TINA Denizcilik Arkeolojisi Dergisi’nin 7. sayısında Doç Dr. Çiler Çilingiroğlu’nun kaleminden tarihöncesi çağlarda Doğu Akdeniz’de denizcilik etkinlikleri üzerine önemli bir yazı yer alıyor.…
Çeşme Sualtı Arkeolojisi Enstitüsü için prosedürler tamamlandı. Şifne bölgesinde arazi tahsis edilecek
Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı (TINA) kuruluşunun 15. yılı nedeniyle yayımladığı kitabı merhum işadamı Mustafa Koç’a adadı.