Efsaneden Gerçeğe Kazılardan Müzeye: Troya başlıklı panelde Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, Homeros’un izinde Troya’nın keşfedilmesi, Troya’da arkeoloji etiği ile bağdaşmayacak ilk kazılar ve Osmanlı döneminde arkeolojinin öneminin…
Karayip Korsanları ve Yüzüklerin Efendisi filmlerindeki rollerinden ve kariyerinden memnun olduğunu söyleyen Orlando Bloom, 2004 yapımı Truva Savaşını konu edinen Troy filmindeki "Paris" karakterini canlandırdığı içinse pişman olduğunu…
Bugün dünya tarihinin en önemli arkeolojik alanı olan Troya'nın adı bundan iki yüzyıl önce sadece efsanelerde geçiyordu. Halen adı sadece efsanelerde geçen pek çok şehir var. Bu açıdan bakıldığına her bir harabe, arkeologlara, tarihçilere ve…
Troya antik kenti kazısında 3 bin 300 yıllık desenli bir kemik sap bulundu. O yıllarda kemik kabzalar kullandığından hareketle Troya arkeoloji ekibi, sapın bir hançere ait olabileceğini savundu.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Çanakkale'de düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali başladı.
Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içinde yer alan Troya Antik Kenti'nde, 3 santimetre büyüklüğünde kilden yapılmış mini kap bulundu.
Troya Antik Kenti'nde süren arkeoloji kazılarında, 150 yıl önce Alman Heinrich Schliemann'ın tahrip ederek yağmaladığı höyüğe ulaşıldı. Üstü
21 yıldır ünlü yazar Haluk Şahin tarafından ünlü şair Cevat Çapan ve ünlü arkeolog Rüstem Aslan’ın danışmanlığında düzenlenenen etkinlik kapsamında bu sene Homeros kitapları sergisi de yer alacak.
Bursa'da, 2015 yılında toprak altından çıkarılan 2'nci yüzyıl antik Roma dönemine ait mermer lahitin bir yüzündeki kabartma heykellerde Troya Savaşı´nın, diğer yüzünde ise mevsimleri tasvir eden kadın figürlerinin olduğu tespit…
Dokuz katlı kentin arkeoloji mirasını gözler önüne seren Troya Müzesine dair güncel bir röportaj.
Çanakkale Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, Çanakkale'de 5 bin yıllık bir kültürü barındıran Troya Antik Kenti girişinde bulunan Troya Müzesi'nin, "2020 Avrupa Yılın Müzesi Ödülü"nde finale kalmasıyla büyük bir mutluluk yaşadıklarını…
Heinrich Schliemann (Şıliman) adi bir defineci hırsız mıdır? Yoksa; bilimsel kazıların önünü açan amatör bir arkeolog mudur?' tartışmalarını yorumladı ve Olayın bu vaka dönemindeki diğer meseleleriyle kıyasalanması gerektiğine dikkat…
British Museum’da ziyarete açılan Türkiye'den kaçırılan arkeolojik eserlerin yer aldığı Troy: Mit ve Gerçek sergisinin küratörlerinden Lesley Fitton; "Bu eserlerin nerede olması gerektiği konusunda oldukça karmaşık etik bir sorun var" dedi.…
British Museum'da beş bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nden çalınan eserlerin de içinde yer aldığı özel bir sergi yarın ziyaretçilerle buluşacak. Almanya'daki Berlin Müzesi, İngiltere'deki Ashmolean Müzesi ve Danimarka Ulusal Müzesi'nden…
Homeros’un 'İlyada Destanı'ndan esinlenerek 1870’li yıllarda Çanakkale’ye gelip Troya Antik Kenti’ni bulduktan sonra imza attığı skandallarla Osmanlı'nın başına dert olan Alman Arkeolog Heinrich Schliemann’ın Çıplak köyünde 10 sene boyunca kaldığı ev…
Troya Antik Kentindeki arkeoloji kazılarında bu yıl, Troya'nın turistik alan olarak 2 bin 500 yıl önce de bugünkü kadar popülaritesi olduğunu ortaya çıkaran turistik bulgulara rastlandı.
Antalya'da düzenlenen 26. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin ilk gününde Fransız besteci Georges Bizet'in 4 perdelik "Carmen" isimli opera eseri sahnelendi.
Troya'daki en eski yerleşimle ilgili bilgiye ulaşılmasının dünya arkeolojisi bakımından da önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Rüstem Aslan, artık Troya 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip' diyebiliriz. Zaten daha önceki dönemlerde tartışılan bir konuydu…