65 yaş ve üzeri ziyaretçilere müze girişi ücretsiz. 5 kişi ve üzeri gruplarda ise ücretsiz rehberlik hizmeti ve Homeros Bahçesi turu ile ücretsiz içecek ikramı yapılıyor.
ABD'deki Pennsylvania Üniversitesi Arkeoloji ve Antropoloji Müzesi'nden 2012'de diplomatik çabalarla geri getirilen Troyalı kadınlara ait 24 parça altın takı, Troya Müzesinde özellikle kadın ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.
Efsane yeniden doğuyor sloganı ile restorasyonuna başlanan Çanakkale'nin meşhur Truva Atı, için Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, "o artık bizim için sadece yeni bir at değil, Troya'nın simgelerinden biri" derken Prof. Dr. Rüstem Aslan, Troya atının…
Troya antik kenti kazısında 3 bin 300 yıllık desenli bir kemik sap bulundu. O yıllarda kemik kabzalar kullandığından hareketle Troya arkeoloji ekibi, sapın bir hançere ait olabileceğini savundu.
Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içinde 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde, Anadolu kültürü özelliklerini taşıyan 3 bin 700 yıllık kubbeli fırın kalıntısı bulundu.
Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içinde yer alan Troya Antik Kenti'nde, 3 santimetre büyüklüğünde kilden yapılmış mini kap bulundu.
Troya Antik Kenti'nde süren arkeoloji kazılarında, 150 yıl önce Alman Heinrich Schliemann'ın tahrip ederek yağmaladığı höyüğe ulaşıldı. Üstü
Troya Antik Kenti kazısı için dönüm noktası olacağı düşünülen zemin mozaiği gün ışığına çıkarıldı.
Çanakkale'de yer alan Troya Antik Kenti'ne su taşıyan tarihi su kemeri restore ediliyor.
British Museum’da ziyarete açılan Türkiye'den kaçırılan arkeolojik eserlerin yer aldığı Troy: Mit ve Gerçek sergisinin küratörlerinden Lesley Fitton; "Bu eserlerin nerede olması gerektiği konusunda oldukça karmaşık etik bir sorun var" dedi.…
Çanakkale'de açılması düşünülen Schliemann Müzesi fikrine sosyal medyada çığ gibi tepki yağarken, aynı zamanda Heinrich Schliemann'ın hırsızlıklarını konu edinen Troya Hazineleri belgeseline imza atan gazeteci Ömer Erbil, tepkileri "Schliemann Müzesi…
Homeros’un 'İlyada Destanı'ndan esinlenerek 1870’li yıllarda Çanakkale’ye gelip Troya Antik Kenti’ni bulduktan sonra imza attığı skandallarla Osmanlı'nın başına dert olan Alman Arkeolog Heinrich Schliemann’ın Çıplak köyünde 10 sene boyunca kaldığı ev…
Troya'daki en eski yerleşimle ilgili bilgiye ulaşılmasının dünya arkeolojisi bakımından da önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Rüstem Aslan, artık Troya 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip' diyebiliriz. Zaten daha önceki dönemlerde tartışılan bir konuydu…
Geçtiğimiz günlerde yeni bir katman keşfedilen Çanakkale'nin merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içindeki Troya Antik Kenti'nde yeni bir kutsal alan bulunduğu açıklandı. Böylece Troya Batı Kutsal Alanı ve Atina Tapınağı'nın kutsal alanı dışında…
Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann döneminde keşfedilen ve Troya-1 olarak adlandırılan 10. katmandan daha eski bir katman bularak Troya-0 olarak adlandırdıklarını belirten Prof. Dr. Rüstem Aslan, arkeoloji dünyasını heyecanlandıracak keşfin kentin…