Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının ortak çalışmasıyla geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla eğitim vermek üzere kurulan…
TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen 3. Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferine çıkan bilim insanları 1 ay süren bilimsel faaliyetlerini tamamlayarak Türkiye'ye döndü.
Bilecik'te Bahçelievler Mahallesi'ndeki bahçesinde sermaik bulan adamın ihbarı ile başlayan arkeolojik kazılarda, taş ve kemikten yapılmış aletlerin yanı sıra ilk kez cenin pozisyonunda gömülmüş insan iskeletine ulaşıldı.
Bursa'nın İznik ilçesinde, incelemelerde bulunan Türk bilim insanları, milyonlarca yıl önce denizlerde yaşayan mikroorganizmalara ait fosil kalıntılarına rastladı.
Boğaziçi Üniversitesi, TÜBİTAK destekli proje ile Doç. Dr. Ahmet Ersoy danışmanlığı ve Doç. Dr. Zeynep Uysal’ın yürütücülüğünde Servet-i Fünûn dergisinin sayılarını dijital ortama taşındı. Derginin her sayının içeriği kapaktan başlayarak resim…
Suriçi'nde tespit edilen 300'e yakın tekkenin şehir tarihçiliği perspektifiyle inceleneceği 19. Yüzyıl İstanbul Tekkelerini Mekansallaştırmak: Yerleşim ve Ağ Haritaları projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenecek.
Kısa adıyla DARK olarak ifade edilen 2019 Doğu Anadolu Arkeolojisi Çalıştayında, Kazı ve Yüzey Araştırmaları, Etnoarkeoloji, Arkeometri ve Doğu Anadolu Arkeolojisi’nin Sorunları oekseninde sunumlar yapılacak.
Kayseri'nin Taşhan bölgesindeki arkeolojik kazılarda bulunan 7,5 milyon yıllık fosillerin güçlendirilmesi ve sergilenmesi için çalışmalar sürüyor.
Bilim Seyyahları çalışmasında fizik, kimya, biyoloji, matematik, arkeoloji, akıl oyunları, mimarlık ve robot atölyeleri yanı sıra bilim tarihi atölyesi de yer aldı.
Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında, 18. yüzyıla ait Rus savaş gemisi olduğu değerlendirilen batıktan çıkarılan 2,5 ton ağırlığındaki top ve mutfak malzemeleri Didim açıklarındaki R/V TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi'nde…
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin oluşturduğu suni arkeolojik kazı alanı ve Roma Villasında çalışan öğrencilerin geliştirdiği robotlar, Roma kanalının içindeki eserleri zarar vermeden çıkarabildi. Proje gerçek kazılarda kullanılabilirse tarihi…
Doç. Dr. Cem Gök, arkeometalurji alanında Türkiye’de gerçekleştirilen ilk TÜBİTAK 1001 projesinin , malzeme mühendisliği ile arkeoloji bilimlerini bir araya getireceğini söyledi.
Çürüksu Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi-2 projesi kapsamında Türkiye'nin 24 ilinden gelen 40 öğretmen Manisa'nın Kula ilçesindeki Kula Volkanik Jeoparkı'nda eğitim aldı.
Konuralp Beyin Torunları Bilim Yolunda" projesi kapsamında, "Düzce'nin Konuralp bölgesindeki Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde arkeolojik kazı çalışması yapıldı.
12-14 yaş grubu öğrencileri kapsayan ‘Arkeoloji Temelli Doğa ve Bilim Kampı’ 0207 tarihleri arasında Anamur’da gerçekleştirilecek.