Tunç Çağı Haberleri

Tunç Çağında kalay Anadoluya Asyadan değil Avrupadan gelmiş

Tunç Çağında kalay Anadolu'ya Asya'dan değil Avrupa'dan gelmiş

Arkeoloji gizemlerinden biri olan Bronz Çağı'nda Avrasya'daki bronz üretimi için kullanılan kalayın kökeni; Türkiye, İsrail ve Yunanistan'da bulunan külçeler incelenerek araştırıldı. Kalayın Tunç Çağında Anadolu, Ege ve Akdeniz'e sanıldığı gibi…

Oylum Höyükte 4 bin yıllık nar kabuğu bulundu

Oylum Höyük'te 4 bin yıllık nar kabuğu bulundu

Kilis'teki Oylum Höyük arkeoloji kazılarında Orta Tunç Çağına tarihlenen yerleşim tabakası içinde bulunan nar kabuğu Yanarak kömürleştiği için çürümeden günümüze ulaşabilmiş...

Üç bin yıllık halka şekilli ekmek benzeri tuhaf nesnelerin gizemi

Üç bin yıllık halka şekilli ekmek benzeri tuhaf nesnelerin gizemi

Avusturya'da bulunan ve Bronz Çağında üretilen sıradışı halkalar, hububat bazlı ürünler. Tuhaf nesneler, tahıl temelli ürün olmakla birlikte onların beslenme amaçlı üretildiği sanılmıyor. Arkeologlar, hamurdan ateş değmeden üretilen benzersiz…

Stratonikeia Antik Kentinde 2019 arkeoloji kazıları başladı

Stratonikeia Antik Kenti'nde 2019 arkeoloji kazıları başladı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde Gladyatörler kenti olarak da bilinen, dünyanın en büyük mermer kentleri arasında gösterilen Stratonikeia Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları başladı. Stratonikeia Antik Kenti arkeoloji kazıları bu yıldan itibaren 12 ay…

Antalyada dünyanın en eski batıklarından daha eski batık bulundu

Antalya'da dünyanın en eski batıklarından daha eski batık bulundu

Sualtı Arkeolojisi'nde bugüne dek bilinen en eski batıklar, 3 Bin 400 yıllık Uluburun batığı ile 3 bin 200 yıllık Gelidonya Batığı idi. Ancak Antalya'da bulunan ve çok sayıda in situ vaziyette ingot içeren bir enkaz daha var ki Mısır duvar…