Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile Hollanda Ulusal Arşivleri arasında işbirliği protokolü, Lahey'de düzenlenen törenle imzalandı. Öte yandan Türk-Hollanda diplomasisinin mirasçısı Testa ailesine tarihi belge takdim…
More than a thousand scientists from all over the world who study the Neolithic period were in Turkey for the World Neolithic Congress held between November 4-8, 2024.
Dünya'nın Neolitikçisi Urfa'da! Şanlıurfa'da Harran Üniversitesinde süren Dünya Neolitik Kongresine 63 ülkeden bine yakın katılımcı geldi. Birbirinden ilginç konuların ele alındığı oturumlara ilgi hayli yoğun. Oturumlarda ele alınan konularla ilgili…
Dünya Neolitik Kongresi'nin açılışında konuşan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Son 60 yılda Türkiye'de arkeoloji alanında yapılan çalışmalara eş değer bir başarıyı, önümüzdeki dört yıl içinde gerçekleştirmeyi planlıyor…
İtalya'nın başkenti Roma'nın dünyaca ünlü simge yapısı Kolezyum'da "Göbeklitepe: Kutsal Bir Mekanın Gizemi" adlı sergisi açıldı. Sergi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği, Büyükelçilik Kültür ve Tanıtma…
Türkiye'nin nüfus bakımından en küçük ili Bayburt'un turizmdeki lokomotifi haline gelen uluslararası ödüllü Baksı Müzesi ile Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde sezon yoğun geçti.
Sırbistan Cumhuriyeti Belgrad Tarih Enstitüsü ile Türkiye Cumhuriyeti Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na bağlı Türk Tarih Kurumu arasındaki "Akademik Mutabakat Zaptı" ise Belgrad Tarih Enstitüsü Müdürü Aleksandar Rastoviç ile Türk Tarih…
Hollanda'nın Belçika sınırındaki Zeeland eyaletinde yer alan Sluis Belediyesine bağlı Turkeye köyü, 400 yılı aşkın tarihi ve Türkiye ile Osmanlı döneminde başlayan derin bağlantısı dolayısıyla "Hollanda'daki Türkiye" olarak anılıyor. hiçbir Türk'ün…
Karahantepe'deki arkeoloji kazılarında Neolitik çağa ait, taş üzerine kazınmış koşan yaban eşeği figürü, Aphrodisias Antik Kenti'nde "kolosal Zeus başı", Laodikya Antik Kenti'nde toprak altından çıkarılan tanrıça Hygieia'ya atfedilen heykel başı…
Hollanda'nın Lahey kentinde Uluslararası Adalet Divanı olarak hizmet veren Barış Sarayı'na Osmanlı döneminde hediye edilen Hereke halısının restorasyonu, Aksaray'ın Sultanhanı ilçesinde devam ediyor.
Yasa dışı yollarla kaçırılmış eserlerin Türkiye'ye iadesiyle ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, İran'a ait olduğu tespit edilen 55 eser, Erzurum'a getirilerek Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen törenle İran'a gönderildi.
Yunus Emre Enstitüsü'nün Türkiye'de ağırladığı Mısırlı Türkoloji ve Kültürel Diplomasi Heyeti'nde Türkologlar, sanat tarihçileri ve akademisyenler yer alıyor.
1960'lı yıllardan itibaren Hollanda'ya göç eden Türklerin çocuklarının şu an ülkesinden Türkiye'ye yatırım yapan başarılı girişimciler olduğunu söyleyen Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, 1924'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile…
Atina'daki Athena Tapınağı’ndaki arkeoloji kazıları, bu kadim yapının sırlarını gün yüzüne çıkarmıştır. Çanakkale ilimizdeki Assos Antik Kenti Athena Tapınağı, MÖ 530 yıllarında inşa edilmiş ve Anadolu’da Dor düzeninde inşa edilen tek tapınak…
Bir tarihi eser daha Türkiye'ye iade edildi. Türkiye'den yasa dışı yollarla çıkarılarak 2017'de İngiltere'de satışa sunulan Hattat Mustafa Dede'nin el yazması Kur'an-ı Kerim'in bir Kadir Gecesi ana vatanına geri döndü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıklamasına göre Türkiye'ye ocak ve şubat aylarında 4 milyon 341 bin 606 turist geldi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Fransa'da yakalanan 8 bin 659 eserimizi iade alıyoruz.," açıklamasında bulundu.