Ordu'nun Fatsa İlçesi'ndeki Laleli Merkez Camisi'nin temelinde kullanılan ve bahçede atıl halde bulunan Roma dönemine ait yaklaşık 1800 yıllık mil taşı sergilenmek üzere Ordu Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Ordu'da Bolaman Kalesi kalıntılarının üzerine 18. yüzyılda inşa edilen Hazinedaroğlu Konağı, yöredeki yaşamı anlatan eserlerin yer alacağı kent müzesine dönüşecek.
Ordu'nun Ünye ilçesinde Karadeniz'in kıyısında sular içinde varlığı fark edilen ve tarihi yapılara ait olduğu düşünülen kalıntıların su altı arkeologlarının da yer alacağı ekip tarafından araştırılmasına karar verildi
Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Türkiye’de arkeoloji kazılarında ilk kez yerinde bulunan ana tanrıça Kibele heykelinin restorasyon çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ancak Ordu’ya gelişinin 2 yılı bulabileceğini söyledi.…
Ordu Valisi Seddar Yavuz, Tarihi Taşbaşı Kilisesi'nin aslına uygun olarak restore edildikten sonra Kent Müzesi olarak turizm sektörüne açılacağını söyledi. Vali Yavuz, Ordu arkeoloji müzesinin de Karşıyaka Mahallesi'ne yapıldığını söyledi.…
8 yıldır süren Ordu'daki Kurul Kalesi'ndeki arkeolojik kazılar, bu yıl yaklaşık 20 kişilik ekip ve 90 bin liralık ödenekle gerçekleşecek.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kadim medeniyetlerin araştırılması kapsamında ilk arkeolojik kazının yapıldığı Kurul Kalesindeki keşiflerle adını duyuran Ordu'da Arkeoloji Müzesi açma çalışmaları sürüyor.
Ordu Etnografya Müzesinde bulunan arkeolojik ve etnografik eser sayısı da ziyatretçi sayısı da her geçen gün artıyor.
Ordu'da restorasyon çalışması biten Kahraman Sağra Konağı, arkeoloji müzesine dönüştürülecek.
Ordu'nun Fatsa ilçesinde ödeneksizlik nedeniyle ara verilen Cıngırt kalesi kazıları aralıksız sürüyor! İşte VI. Mithridates'in en talihsiz kalesinin hazin hali:
Ünye ilçesinde bulunan Tozkoparan Kaya Mezarları incelendi.
Kalede heykel bulunduğunu öğrenen binlerce kişi, eseri daha yakından görebilmek için kazı alanına geldi.
Ordu'da bulunan tarihi eserler Kültür Turizm müdürlüğünce restore ediliyor.