Astronotların yörünge laboratuvarı boyunca nesneleri nasıl kullandıklarını, sakladıklarını anlamayı ve gelecekteki uzay yaşam alanlarının geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlayan Uluslararası Uzay İstasyonu Arkeoloji Projesi'nin ilk sonuçları…
Türk Pilotu Alper Gezeavcı, turist statüsünde de olsa ülkenin uzaya çıkan ilk insanı olarak astronot unvanı alırken, Türkiye'de pek çok insan uzayla yattı, uzayla kalktı. Osmanlı ve Selçuklu döneminde astronomi alanının devleri arasında yer alan…
Deprem bölgesindeki toplam 1652 kültür varlığının koordinat verilerini belirtleyen gönüllü ekip; uydulardan gelen yüksek çözünürlüklü görüntülerle, arkeolojik alan ve kültürel varlıkların eski koordinatlarını eşleştirerek oluşan hasarın boyutunu…
Uzaydaki ilk arkeoloji projesi Uluslararası Uzay İstasyonunda gerçekleştirilecek. Projeye göre; astronotların yörüngedeyken birlikte yaşadıkları nesnelerle nasıl ilişki kurdukları arkeologlarca araştırılacak.
Uzay arkeoloğu olmak için rokete veya uzay giysisine ihtiyacınız yok. Uzay Arkeolojisi ile uğraşmak için lazer ışınları, kızılötesi kameralar ve uydu görüntülerine sahip olmak gerekiyor.
Gökbilimciler uzayda yaklaşık 2000 yıl önce meydana gelmiş nova patlaması kalıntıları keşfettiler. Modern aletler kullanılarak elde edilen güneş sistemi dışındaki astronomik olaya dair bulgular, Çin'de M.Ö. 48 yılında kaydedilen astronomik patlamanın…
Avustralya Araştırma Konseyi'nin açıkladığı yıllık keşif hibeleri arasında yer alanprojeler arasında Dr. Alice Gorman ve Dr. Justin Walsh tarafından yönetilen Uluslararası Uzay İstasyonu Arkeoloji Projesi de yer aldı. Hibe, uzay arkeolojisi…
Bazıları tüm kanıtlara rağmen hâlâ piramit benzeri anıtsal yapıların Afrikalı topluluklar tarafından yaratıldığına değil, antik astronotlar, zaman yolcuları, uzaylılar tarafından yapılmış olabileceği teorilerine inanıyor. Sebep: Derin ırkçılık ve…