Tarihi Van Kalesi ışıklandırıldı
Tarihi Van Kalesi'nin ışıklandırma çalışması tamamlandı.
Tarihi Van Kalesi'nin ışıklandırma çalışması tamamlandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.
Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle Van Kalesi'nin kuzeyindeki höyükte yürütülen kazı çalışmalarında, 5 bin yıl öncesine ait 2 oda ile çömlek parçaları ortaya çıkarıldı.
Van Kalesi'nin kuzeyindeki höyükte yürütülen arkeoloji kazılarında, ilk kez Urartulara ait yerleşim alanında inşa edilmi bir mezarlığa rastlandı. Mezarlıkta 2 bin 700 yılllık kafası mezarda olmayan kadın iskeletleri bulundu.
Van Kalesi'nin kuzeyindeki höyükte süren arkeoloji kazılarında çıkarılan yaklaşık 2 bin 700 yıllık Urartu yapıları, Urartu kerpiçlerinin analizleri yapılarak, orijinaline uygun malzeme ile yeniden inşa edilerek, Uratu mimarisinin nitelikleri alanda…
Kalıcı marka olmak için sadece ekonomik başarı yetmiyor. Aygaz markalı Sosyal Sorumluluk Projeleri, kalıcı marka olmak için bir şirkerin hangi alanlarda da varlığını göstermesi gerektiğine dair önemli ipuçları veriyor.
Van'da Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından Van Kalesi'nde organize edilen çok dilli konserde, Anka Müzik Topluluğu 20 dil ve lehçede şarkılar seslendirdi.
Van Kalesi Höyüğü arkeoloji kazılarında bulunan 2.700 yıllık 7 mezardan, Antropolojik çalışmalar sonucu 3’ünün kadın mezarı olduğu anlaşıldı. Erkek mezarlarında hediye bulunamazken, Urartuların son kadınlarının mezarlarında takılar ve süsler…
Van'da arkeoloji kazılarında geçtiğimiz günlerde keşfedilen ve ilk anda 13-15 yaşlarında Urartulu bir çocuğa ait olabileceği tahmin edilen ayak izinin bir Urartu kadınına ait olduğu ablaşıkdı. Ayak izi, Van Müzesi'nde sergilenecek.
Restorasyon skandallarına bir yenisi eklendi. Van Kalesi'nde restore edilirken Uratu surlarına harç dökülmüş! Marmara Üniversitesi Eski Çağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Kemalettin Köroğlu, Van kalesindeki restorasyon çalışmalarını eleştirerek,…
Van Kalesi arkeoloji kazılarında Urartulara ait olduğu düşünülen bir ayak izi bulundu. Muhtemelen bir Urartu evinin inşası sırasında ıslak kerpiçe basılı ayak izinin 13-15 yaşlarında Urartulu bir çocuğa ait olduğunu…
Van Kalesi'nde yürütülen arkeoloji kazılarında Urartu döneminde kayaya oyulmuş 160 metrekare büyüklüğündeki Menua Salonunun kullanım amacı araştırılıyor. Urartuların 20 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki odaya…
Van'ın İpekyolu ilçesinde, 13 bin metrekaresi kapalı 50 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Urartu Müzesi, Urartu medeniyetine ait arkeoloji kalıntılarını sergilemeye hazırlanıyor.
Van Kalesi yanında altı yıldır yapımı süren ve daha önce Nisan 2018'de açılması öngörülen Urartu Müzesi’nin, geciken bazı işlemler nedeniyle 18 Mayıs Müze Günü’nde açılacağı tahmin ediliyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle Van Kalesi'nin güney kısmında yürütülen kazı çalışmalarıyla, Osmanlı Devleti'nin Türk-İslam kent dokusunun yeniden ayağa kaldırılması hedefleniyor.
Van'da Urartuların neden ve nasıl yıkıldığı araştırılıyor. Doç. Dr. Erkan Konyar'a göre Urartuları doğrudan Med, Pers veya İskitler'in saldırıları değil doğal bir afetten dolayı oluşan zafiyet, ekonomik ve sosyal çöküntü yıkmış.…
İstanbul Üniversitesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürlüğünce "eski Van"ın ortaya çıkarılması amacıyla yürütülen kazıların bu yılki etabı başladı.
Eski Van şehrindeki yapıların yeniden ayağa kaldırılması ve turizme kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen kazılarda, Osmanlı dönemi mimarisiyle ilgili kamu binaları bulundu.
Dr. Bülent Genç: Arkeolojik sonuçları itibariyle Urartu kaya mezar mimarisinde ve kronolojisinde çok tartışma yaşatacak bir kral mezarı bulduk.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alan eklendi. İşte listeye eklenen tarihi eserler:
Van'da yapımı devam eden dünyanın en büyük Urartu Müzesi, inşasının tamamlanmasıyla 5 bin tarihi eserin sergilenmesine imkan sağlayacak
Van Tarihçe