Kayseri'de, Kocasinan ilçesindeki Yamula Barajı çevresinde süren kazılarda bulunan 7,5 milyon yıllık zürafa, gergedan ve fil gibi hayvanların fosilleri sergileniyor. Sergide, 2018 yılından bu yana çıkarılan farklı türdeki canlıların fosilleri ve bu…
Türkiye, ABD, Finlandiya, Almanya, İspanya'dan üniversiteler ile enstitülere bağlı paleontologlar, Yamula Barajı çevresindeki fosilleri incelemek, kaç milyon yıllık olduklarını tam olarak belirleyebilmek için Kapadokya Paleontolojisi Projesini…
Kayseri'de Yamula Barajı yakınlarında bulunan ve fillerin atası olarak bilinen kara canlısının, baraj gölünün içinde de parçaları bulundu
Kayseri'deki kazılarda ortaya çıkarılan milyonlarca yıllık fil, gergedan, mamut ve zürafa fosillerinin sergilenmesi için doğa müzesi inşa edilmesi planlanıyor.
Kayseri'de Choerolophodon cinsine ait tek parça halinde bulunan 7,5 milyon yıllık soyu tükenmiş fil fosili, basına ve kamuoyuna tanıtıldı. Fosilin Choerolophodon türüne ait, bugüne dek bu kadar iyi korunmuş dünyada tek örnek olduğuna dikkat çekildi.…
Bir kısmı Yamula Barajı'nın suları altında kaldığı için terk edilen Taşhan Mahallesi'nde yaşayan Abdullah Özdemir, mahallesindeki biri kayadan oyma iki caminin gönüllü bakımını yapıyor. Kayaya oyulan caminin en sadık ziyaretçileri ise…
Kayseri'de bulunan yaklaşık 7,5 milyon yıl öncesine ait filin alt çene ve kalça kemiği fosilleri, "alçı ceket" olarak tanımlanan özel yöntemle bilim merkezine taşındı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye'nin en büyük fosili olan 7,5 milyon yıllık fosil grubunun bulunduğu Taşhan Mahallesi'ne jeopark yapılacağını bildirdi.
Kayseri'de bir çobanın bulduğu fosil parçasından hareketle başlatılan arkeoloji kazılarında 7,5 milyon yıl öncesine ait file benzeyen boynuzlugillere ait olduğu tahmin edilen fosiller bulundu. Türkiye'de bugüne kadar bulunan tek parça halde en büyük…