Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü Direktörü Lutgarde Vandeput, 3 günlük Türkiye gezisinde İstnabul'a gelen Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward'ın siyaret için Yerebatan Sarnıcı'nı ziyaret etmeyi tercih etme sebebini…
"Müze yöneticileri daha planlama aşamasında, pratik deneyime sahip turizm profesyonellerinin, özellikle de turist rehberlerinin bilgi ve tecrübelerinden yararlansa ne güzel olur" diyen Yazar Cüneyt Sadıç, deneyimli turizm profesyonelleri ve turist…
2020 yılında sütunlar arası bağlantılardaki hasarlar nedeniyle çökme riski altına olduğu tespit edilerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyona alınan Yerebatan Sarnıcı, bugün düzenlenen törenle yenilen yüzü ile eski halinden çok…
Kültür Bakanlığı Yerebatan Sarnıcının, deprem yükleri açısından yeniden değerlendirildiğini ve karar yayınlandığını açıklarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karardan neden haberdar olamadıklarını sordu.
Restorasyon sırasında tespit edilen saptamalara göre; olası bir depremde Sarnıç'ta ciddi hasarların oluşabilecek hatta göçmeler yaşanacak. Yapılan açıklamaya göre; sadece sarnıç değil çevresindeki yapılar da tehdit alında.
Yerebatan Sarnıcı çevresinde sürdürülen arkeolojik kazı alanını inceleyen İmamoğlu, Genel Müdür Taşkın’dan ve yüklenici firma yetkilisinden kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında teknik bilgiler aldı ve "Yerebatan Sarnıcı, en az Ayasofya kadar…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ yönetimindeki Yerebatan Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzeleri, 2018 yılında İstanbul’da en çok ziyaret edilen ilk beş müze arasında yer aldığı açıklandı.
16 Ocak'ta tüm dünya ile eş zamanlı olarak kutlanacak Müzede Selfie Gününde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Yerebatan Sarnıcı, Miniatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Şerefiye Sarnıcı'nda selfie çekenlere İBB Kültür AŞ İstanbul'un Yüzleri…
İBB Kültür AŞ’ye bağlı Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi, Kurban Bayramı’nda da ziyaretçilerini ağırlayacak.
İstanbul'da gerekli su ihtiyacını karşılamak için Antik Çağ'dan itibaren şehir içinde çok sayıda sarnıç inşa edildi. Büyük sarnıçların sayıları 100'ü buluyordu. İşte günümüzde varlığı korunabilen sarnıçlar
Restorasyondaki Yerebatan Sarnıcını, 2017 yılında bir milyon 155 bin kişi tarafından ziyaret edildi.
Türkiye'nin en gözde turizm mekanlarından biri olan sarnıç, ziyarete kapatılmadan bin 500 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçirilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yerebatan Sarnıcı’nın restorasyon ve çevre düzenlemesi işini 20 milyon TL’ye ihaleye çıkardı.
İstanbul'un görkemli tarihsel yapılarından birisi de Ayasofya’nın güneybatısında bulunan Bazilika Sarnıcı’dır.