Yumuktepe Höyüğü'nde 9 bin yıllık iki buğday türü tespit edildi
Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden Mersin'deki Yumuktepe Höyüğü'nde yürütülen arkeobotanik araştırmalarda geçmişi Neolitik Dönem'e uzanan iki türe ait buğday tohumları bulundu.
Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden Mersin'deki Yumuktepe Höyüğü'nde yürütülen arkeobotanik araştırmalarda geçmişi Neolitik Dönem'e uzanan iki türe ait buğday tohumları bulundu.
Mersin'deki ilk arkeoloji kazısı 1937 yılında yapılan Yumuktepe Höyüğü'nde arkeopark çevre düzenlemesi yapılıyor. Milattan önce 7000'li yıllara uzanan geçmişiyle Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden Yumuktepe Höyüğü'nde arkeopark projesi…
Mersin'in Toroslar ilçesindeki Yumuktepe Höyüğü arkeoloji kazıları, İtalya'nın Bari Aldo Moro Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Giulio Palumbi başkanlığındaki 13 kişilik ekiple sürdürülüyor.
Milattan önce 7 binli yıllara uzanan geçmişiyle Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden Mersin'deki Yumuktepe Höyüğü, arkeopark projesinin onaylanmasıyla açık hava müzesine dönüşecek ve çok sayıda tabakanın kalıntıları görülebilecek.…
Mersin'deki Yumuktepe Höyüğü'nde, içerisinde 4 bin 500 yıllık olduğu değerlendirilen küp, çok sayıda çömlek parçası ve gıda fosillerinin bulunduğu yapıya ulaşılması, medeniyetlerin yaşam biçimini araştıran arkeologları…
Mersin'de yer alan ve milattan önce 7 binli yıllara uzanan geçmişiyle dikkati çeken Yumuktepe Höyüğü'nde bu sezon kazı çalışmalarında Bizans dönemine ait depolama çukuru bulundu.
Mersin’de 9 bin yıllık Yumuktepe Höyüğünde 2019 yılı arkeoloji kazıları sona erdi. Bu yılki kazılarda, kalkolitik çağda yapılmış yaklaşık 7 metrelik kale duvarı ortaya çıkarıldı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Isabella Caneva, Burada bir kale olduğunu…
Farkındalık amacıyla, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Mersin'in Toroslar ilçenin tarihi mirası Yumuktepe Höyüğü'nde, temizlik çalışması yapıldı.
62 yaşında öğretmenlikten emekli olduktan sonra arkeolojiye olan merakını gidermek için girdiği Mersin Üniversites Arkeoloji Bölümünü, 3 yılda hem erken hem de ikincilikle bitirme başarısı gösteren Aynur Kaçıra, arkeoloji alanında yüksek lisans…
Mersin'deki Yumuktepe Höyüğü'nde 2018 arkeoloji çalışmaları sona ererken, bu yılki kazılarda obsidyen ok ucu, milattan önce 6 bin 800'lü yıllarda kullanıldığı düşünülen geometrik desenli mühür ile kalkolitik tabakada sayım yapmak için kullanıldığı…
Antik şehirleri daha bilinçli gezmek için 3 yıl önce arkeoloji okumaya başlayan 63 yaşındaki emekli öğretmen Aynur Kaçıra, Yumuktepe Höyüğü'ndeki kazılarda stajyerlik yapıyor
Milattan önce 7 binli yıllara uzanan geçmişiyle dikkati çeken Mersin'deki Yumuktepe Höyüğü'nde, bu yılki arkeolojik çalışmalar başladı. Sabah saatlerinde başlattıkları kazı çalışmalarının ilk gününde önemli bir tarihi esere ulaştı.…
Yumuktepe Höyüğü, Neolitik dönemden 14. yüzyıla kadar çok sayıda medeniyeti ağırladı. Uzun tarihler boyunca kale görevi gördü. Geçen yıl duvarları yan yana olan ev kalıntıları bulundu. Mevcut verilere göre metal üretimi Yumuktepe'de başladı.…
Anadolu’nun Kalkolitik merkezlerinden Güvercinkayası Kazılarının başkanı Prof. Dr. Sevil Gülçur; Güvercinkaya'nın bütün katmanlarıyla yerleşmenin bütünüyle çalışabildiği arkeolojik alan olduğuna dikkat çekti.
Mersin'de Toroslar Belediyesi ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesince ortaklaşa yürütülen "Yumuktepe ve Çevresini Koruma, Sunum ve Turizm Altyapısını Geliştirme Projesi" kapsamında Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı.…