Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Arkeoloji Enstitüsü ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Arkeoloji Bölümü tarafından düzenlenen “1. Arkeoloji Günü: Arkeoloji Bölümü ve Arkeoloji Enstitüsü Kazı ve Yüzey Araştırmaları” Sempozyumu tamamlandı.…
Arkeoloji bölümünü kapatmak zorunda kalan okullar arasında yer alan Bartın Üniversitesi'nin Sanat Tarihi Bölümü tarafından yürütülen ve yaklaşık 2 yıl süren arkeolojik yüzey araştırmalarında tespit edilen Paleolitik döneme ait buluntular, bölge…
İstanbul'un Paleolitik, epipaleolitik, neolitik, kalkolitik dönemlerini araştıran İstYA Projesi kapsamında geçen yıl Beykoz'da bulunan yontma taş dönemine ait taşınabilir kaya sanatına ait nesnelere, bu yılki çalışmayla yeni objeler eklendi. Bölgede…
Türkiye'nin Arkeoloji Zirvesi kabul edilen önemli organizasyona sayılı günler kaldı. 17-21 Haziran 2019 tarihleri arasında Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek 41. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumunda bildiri…
Aliağa'nın en az 8.500 yıllık uygarlık birikimini, kültürünü, coğrafik yapısını ve arkeolojisini gün yüzüne çıkartmayı hedefleyen Aliağa Belediyesi desteklediği Gryneion ve Myrina antik kentlerinde 2019 yılı arkeolojik yüzey araştırmaları 11-25…
2012 yılında çalışmalara başlayan arkeolog, tarih ve eski çağ bilimcilerinden oluşan 8 kişilik ekip, Bilecik'in kuzey ve güneyini karış karış gezerek yaklaşık 550 kitabeyi kayıt altına aldı.
Bartın Üniversitesi arkeologları, tüm ilçelerde gerçekleşireceği arkeolojik yüzey araştırmaları ile Prehistorik Dönemlerden Osmanlı Dönemlerine iskan alanlarını ve özellikle İlyada'da adı geçen Sesamos ve Kromna kentlerini arayacak.…