Macaristan milli kahramanı Lajos Kossuth Kütahya'da anıldı
Macaristan milli kahramanı Lajos Kossuth, 1850-1851'de Kütahya'da sürgün hayatı yaşadığı, Macar Evi adıyla müzeye dönüştürülen binada düzenlenen törenle anıldı.
Macaristan milli kahramanı Lajos Kossuth, 1850-1851'de Kütahya'da sürgün hayatı yaşadığı, Macar Evi adıyla müzeye dönüştürülen binada düzenlenen törenle anıldı.
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği'nin Cumartesi Konferanslarında bu hafta Yüksek Mimar A. Feyhan İnkaya Takaoğlu, Arnavutköy'deki bir ahşap yapının restarasyonu'nu anlatacak.
Zerzevan Kalesi'nde Mithras Kültü konferansı Diyarbakır Müze Konferansları kapsamında 20 Mart 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilecek.
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği Yönetim Kurulu, kuruluşlarının 20. Yılı Etkinlikleri kapsamında, tüm kültür severleri, 30 Mart 2019 Cumartesi günü gerçekleşecek 9. Eski Eser Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Semineri ile Mimarı Miras ve…
Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nin 6-9 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladığı, çevresel arkeoloji disiplinini araştırma konuları ve metotları dahilinde tanıtmayı amaçlayan Çevresel Arkeoloji Eğitim…
Vehbi Koç Vakfı 50. Yılı sebebiyle organize edilen Tarih Boyunca Anadolu'da Hayırseverlik adlı sempozyum, Antalya'da AKMED Konferans Salonunda 26-29 Mart tarihlerinde düzenlenecek
Şehitlikler kadar müzelerin de milletin tarihinin aynası olduğunu söyleyen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2002 yılında 57 olan Türk arkeoloji kazılarının sayısının şu anda 122'ye ulaştığını, gelecekte bu sayının daha da…
Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü'nün SARAT ve Koç Üniversitesi’nin ANAMED oluşumlarının işbirliğiyle başlatılan Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması konulu ücretsiz online sertifika programı, katılımcıları bekliyor. Eğitim dili Türkçe…
Kepez Belediyesi'nin Mimarlar Odası Antalya Şubesi danışmanlığında 5'ncisini gerçekleştirdiği 2019 Mimar Turgut Cansever Uluslararası Mimarlık Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Troya Müzesi'nin resmi açılışı bugün yapılacak.
Aliağa Belediyesi, İzmir'in Aliağa ilçesinde sergilenmek üzere antik çağlardan bugüne kent tarihine mal olmuş tarihi ve mitolojik kişilerin büstlerini hazırladı.
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Ortaçağ’da Kadıkalesi Çanak ve Çömlekler başlıklı sempozyuma katılan Prof. Dr. Zeynep Mercangöz, Anaia Antik Kenti arkeoloji kazılarında tarihin bir tekrar zinciri olduğunu görüyoruz. Bizans döneminde de, Türkİslam…
Anadolu’da Yerleşikliğin Kökeni, Son Avcılar ve Göbeklitepe üzerine konuşan Arkeolog Prof. Dr. Necmi Karul, Göbekli Tepe benzeri başka arkeolojik alanlar da olduğuna dikkat çekti ve özellikle Karahan Tepe ile benzeri bazı alanlardaki arkeolojik…
Antalya'nın batısında Kumluca İlçesi sınırları içerisindeki önemli korsan limanlarından Olympos Antik Kenti'nde yapılan arkeolojik kazılarla ilgili konferans Akdeniz Üniversitesi'nde 20 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek.
Antalya'nın Kaş ilçesinde Kaş Belediyesi Kültürevi’nde ‘Likya’yı Anlamak’ adlı konferans veren Arkeolog Baran Türemiş 4 bin yıl önce Lukka, 2 bin 500 yıl önce Likya adında iki farklı medeniyetin varlığına dikkat çekerek, bu medeniyetleri birbirine…
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve arkeoloji kulübünün organize ettiği 10. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu yurt içi ve yurt dışındaki 40 üniversiteden yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla…