İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı imzalı Coğrafyanın mimari düşünce yapısına odaklanan Harran: Bir Ovanın Çehresi sergisi, 27 Mart tarihine kadar Studio-X’te sanatseverleri bekliyor.
Troya opera ve balesi iki tırla Rusya yoluna çıktı. Dünyanın en önemli sahnelerinden 1,5 asırlık Bolşoy, 8 Nisan Pazartesi akşamı, tamamı Türk sanatçılardan oluşan Türk operasına ev sahipliği yapacak. Troya'nın gösterimi sırasında Türkiye…
OPET tarafından 2018 Uluslararası Troya Yılı kapsamında tarihi, mitolojik, kültürel ve doğal güzellikleri öne çıkaran Tevfikiye arkeo-köy projesi, UNESCO'nun Paris’teki merkezinde düzenlenen konferansa konu oldu.
Müze ziyaretçilerini müzikle buluşturmak, tarihi atmosferleri gerek opera gerek halk ezgileriyle doldurmak amacıyla düzenlenen müze konserleri, yabancı turistlerin yanı sıra yerli ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü tarafından açılan Aralıktan Bakmak: Meşrutiyet Caddesi’nden Bir Kesit sergisi sanatseverlerle buluştu.
İstanbul Kongre Merkezi'ndeki İstanbul Kültür Varlıkları Envanteri Sempozyumunda tanıtılan İstanbul Kültür Varlıkları Envanteri Projesi kapsamında hazırlanan 152 türde 35 bin kültür varlığının kitaplaştırıldığı…
TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, 2019 TÜBA Fuat Sezgin Ödüllerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bulgaristan Meclis Kültür ve Medya Komisyonu Başkanı Vejdi Raşidov, Bulgaristan ve Türkiye'nin birlikte arşiv ve arkeoloji araştırması yapma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
TG Expo’nun organizatörlüğünde bu yıl 4. kez kapılarını ziyaretçilerine açacak Heritage İstanbul, Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı ve Konferansı, 11 - 13 Nisan tarihlerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıflar Genel…
Divan şairi Fuzuli'nin şiirinden sahneye uyarlanan Su Kasidesi Oratoryosu, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda İstanbullularla buluşurken, Hikmet Barutçugil'in, Su Kasidesi'nin 32 beytini su üzerine ebru sanatıyla yorumladığı AB-RU'larda Su Kasidesi…
Macaristan milli kahramanı Lajos Kossuth, 1850-1851'de Kütahya'da sürgün hayatı yaşadığı, Macar Evi adıyla müzeye dönüştürülen binada düzenlenen törenle anıldı.
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği'nin Cumartesi Konferanslarında bu hafta Yüksek Mimar A. Feyhan İnkaya Takaoğlu, Arnavutköy'deki bir ahşap yapının restarasyonu'nu anlatacak.
Zerzevan Kalesi'nde Mithras Kültü konferansı Diyarbakır Müze Konferansları kapsamında 20 Mart 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilecek.
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği Yönetim Kurulu, kuruluşlarının 20. Yılı Etkinlikleri kapsamında, tüm kültür severleri, 30 Mart 2019 Cumartesi günü gerçekleşecek 9. Eski Eser Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Semineri ile Mimarı Miras ve…
Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nin 6-9 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladığı, çevresel arkeoloji disiplinini araştırma konuları ve metotları dahilinde tanıtmayı amaçlayan Çevresel Arkeoloji Eğitim…
Vehbi Koç Vakfı 50. Yılı sebebiyle organize edilen Tarih Boyunca Anadolu'da Hayırseverlik adlı sempozyum, Antalya'da AKMED Konferans Salonunda 26-29 Mart tarihlerinde düzenlenecek