Türkiye ve Karadağ'ın ortak kültürel mirasına ait belgelerin gösterildiği serginin açılışına, Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan'ın yanı sıra Karadağ Kültür ve Medya Bakanı Tamara Vujovic, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic,…
Iğdır'da, Türkiye, Gürcistan ve Çin'den yaklaşık 30 bilim insanının katılımıyla "Uluslararası Büyük Tufanın Ağrı Dağı ve Iğdır Ovası'ndaki Arkeolojik-Etnografik İzleri ve Hz. Nuh’un Gemisi'nin Kültürel Miras Kapsamında Araştırılması" konulu konferans…
155 bin ilmekle dokunacak Atatürk'ün kilim portresinin ilk ilmeği Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından atıldı.
Ordu'nun Ünye ilçesinde Karadeniz Arkeolojisi, Ünye Kalesi temalı panel, Yaşam Kültürel Miras Evi’nde gerçekleştirildi.
Tarihi halılar, dokuma arkeolojisi, koleksiyon keşifleri, tekstiller ve düz dokumalar gibi başlıkların ele alınacağı konferansın katılımcıları arasında ünlü halı, kilim, dokuma uzmanları, sanat tarihçileri, akademisyenler ve koleksiyonerler yer…
Efsaneden Gerçeğe Kazılardan Müzeye: Troya başlıklı panelde Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, Homeros’un izinde Troya’nın keşfedilmesi, Troya’da arkeoloji etiği ile bağdaşmayacak ilk kazılar ve Osmanlı döneminde arkeolojinin öneminin…
Baksı Müzesi ve Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda, Bayburtlu kadınların katkısını ve gücünü arttırmayı amaçladığı toplumsal projesi, ‘Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi’nin temel…
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında Sefertepe'den Karahantepe'ye "Neolitik İnsanın İzinde 12000 Yıllık Hikaye" yürüyüşü düzenlendi.
Diyarbakır'da, 5 ilin dokuma kültürüyle tasarlanan kıyafetler "Beşi Bir Yerde" adlı defilede sergilendi.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde imza attığı eğitim ve kültür sanat faaliyetleri ile dikkat çeken vakıflardan ASKEV 4 Haziran Salı günü Troya Arkeoloji Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ve Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük'ün katılacağı Efsaneden…
Yunus Emre Enstitüsü'nün Türkiye'de ağırladığı Mısırlı Türkoloji ve Kültürel Diplomasi Heyeti'nde Türkologlar, sanat tarihçileri ve akademisyenler yer alıyor.
Antalya'da düzenlenen 23. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri kapsamında 17 ülkeden arkeologlar, su altı belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan ile dalış yaparak kültürel zenginlikleri gözlemledi. Dalış yaparak eğitime katılan bilim insanları, kendi…
"Osmanlı Saray Çinileri" projesi kapsamında hazırlanan "İznik'ten Dünyaya Kayıp Çiniler" sergisi, İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaştırma Enstitüsü'nde ziyarete açıldı.
Karabük'ün UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Safranbolu ilçesinde düzenlenen 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali başladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihine ve kültürel mirasına katkı sağlamaya devam ediyor. Venedikli Ressam Gentile Bellini’nin Fatih Sultan Mehmet’i resmettiği portrenin hikayesini ve Fatih’in çok yönlü kişiliğini anlatan “Fatih Sultan…
Osmanlı tarihi, Balkan coğrafyası ve "Ben Anlatıları" çalışma alanlarında, farklı ülkelerden 52 uzman araştırmacı, akademisyen ve tarihçinin katılımıyla düzenlenen sempozyum kapsamında, farklı başlıklarda 14 oturumda 45 akademik tebliğ…