Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, "Büyük İpek Yolu, barışın tesis edilmesi, uluslararası ticaretin gelişmesi, halklar arasındaki münasebetlerin gelişmesi bakımından büyük önem arz etmektedir." dedi.
Çarlık Rusyası'nın 1917'de yıkılmasının ardından kurulan ilk Türk devleti Alaş Orda'nın tarihini anlatan "Alaş Bayrağı Altında" belgesel filminin galası Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapıldı.
Kuşadası Zeytin Festivali'nde Dünyanın bilinen en eski müzik örneklerinden 2 bin yıllık Seikilos Epitaph şarkısı, Aydınlı ünlü besteci ve piyanist Evrim Demirel'in yorumuyla şef Hakkı Öztürk yönetimindeki Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası ve…
Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) Avusturya Macaristan İmparatorluğu'nun son İmparatoru Karl ve eşi İmparatoriçe Zitan'ın 1918'de İstanbul'a yaptıkları ziyaretle ilgili fotoğraf sergisi düzenlendi.
16-18 Kasım'da Antalya'da gerçekleşecek UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Büyük Buluşması'nın dördüncüsüne hazırlandıklarını belirten Prof. Dr. Öcal Oğuz, Mevlana Külliyatı ve Abdülhamit'in fotoğraf arşivinin de Dünya Belleği listesine aday olduğunu…
Cengiz Dağcı Sempozyumunda konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Tarih bilinci kuru bir öğreti değil, ruh ve kimliktir derken, Türk Ocakları Derneği Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı, Türkler Türkiye coğrafyası dışında da…
Mankurt ve Gün Uzar Yüzyıl olur (Selvi Boylum Al Yazmalım) adlı eserleri başta olmak üzere ölümsüz romanlara imza atan Cengiz Aytmatov'un çocukluğun geçtiği Oş Antik Kentinin, ünlü yazarın çocukluk fantezilerini uyandırdığı ve dünya görüşünü…
Belçika'da 6-7 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Göbeklitepe: Kültürlerin Buluştuğu Topraklar-Tarihten Gastronomiye etkinliği çerçevesinde Göbeklitepe arkeoloji kazı Başkanı Alman Arkeolog Lee Clare AB Parlamentosu'nda yapılacak Göbeklitepe…
Bilim Seyyahları çalışmasında fizik, kimya, biyoloji, matematik, arkeoloji, akıl oyunları, mimarlık ve robot atölyeleri yanı sıra bilim tarihi atölyesi de yer aldı.
Malatya yöresinde zoğna ve zornak da denilmekle birlikte en çok pağa diye bilinen ahşap kilit sisteminin binlerce yıl önce Arslantepe’de kullanıldığını belirten Antropolog ve Etnoarkeolog Hüseyin Şahin, höyükteki arkeoloji kazılarında bulunan çok…
Ressam Murat Kurt'un bin yıllık Türk şiirlerini resimle buluşturduğu Sultanların Dilinden Aşk adlı resim sergisi açıldı.
Troya'nın Operasının bestecisi, orkestra şefi Bujor Hoinic, Homeros'un İlyada'sındaki tanrılar yerine gerçek savaşı, hayatı ele aldık. Bu şekilde 8 sahne içinde iki perdelik bir sentez oluşturduk, dedi.
Büyük Bozkırın Tarihi ve Kültürel Mirası sergisi, TÜRKSOY ve Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Merkez Müzesinin organizasyonu ile 9 Kasım - 9 Aralık tarihleri arasında Türk ve İslâm Eserleri Müzesinde sergilenecek.
Trakya Üniversitesi (TÜ) tarafından düzenlenen, "Saraylar" temasının işlendiği "Uluslararası Osmanlı İzleri Sempozyumu", Edirne'de başladı.
Yeditepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Türk Kültürü ve Tarihi Sempozyumu başladı.
Dünyanın en eski müzik eserlerinden “Seikilos Ağıdı”, ünlü piyanist Evrim Demirel'in yorumuyla Şef Hakkı Öztürk yönetimindeki Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası tarafından 4 Kasım’da Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayında…