Efsaneden Gerçeğe Kazılardan Müzeye: Troya başlıklı panelde Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, Homeros’un izinde Troya’nın keşfedilmesi, Troya’da arkeoloji etiği ile bağdaşmayacak ilk kazılar ve Osmanlı döneminde arkeolojinin öneminin…
Baksı Müzesi ve Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda, Bayburtlu kadınların katkısını ve gücünü arttırmayı amaçladığı toplumsal projesi, ‘Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi’nin temel…
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında Sefertepe'den Karahantepe'ye "Neolitik İnsanın İzinde 12000 Yıllık Hikaye" yürüyüşü düzenlendi.
Diyarbakır'da, 5 ilin dokuma kültürüyle tasarlanan kıyafetler "Beşi Bir Yerde" adlı defilede sergilendi.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde imza attığı eğitim ve kültür sanat faaliyetleri ile dikkat çeken vakıflardan ASKEV 4 Haziran Salı günü Troya Arkeoloji Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ve Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük'ün katılacağı Efsaneden…
Yunus Emre Enstitüsü'nün Türkiye'de ağırladığı Mısırlı Türkoloji ve Kültürel Diplomasi Heyeti'nde Türkologlar, sanat tarihçileri ve akademisyenler yer alıyor.
Antalya'da düzenlenen 23. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri kapsamında 17 ülkeden arkeologlar, su altı belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan ile dalış yaparak kültürel zenginlikleri gözlemledi. Dalış yaparak eğitime katılan bilim insanları, kendi…
"Osmanlı Saray Çinileri" projesi kapsamında hazırlanan "İznik'ten Dünyaya Kayıp Çiniler" sergisi, İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaştırma Enstitüsü'nde ziyarete açıldı.
Karabük'ün UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Safranbolu ilçesinde düzenlenen 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali başladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihine ve kültürel mirasına katkı sağlamaya devam ediyor. Venedikli Ressam Gentile Bellini’nin Fatih Sultan Mehmet’i resmettiği portrenin hikayesini ve Fatih’in çok yönlü kişiliğini anlatan “Fatih Sultan…
Osmanlı tarihi, Balkan coğrafyası ve "Ben Anlatıları" çalışma alanlarında, farklı ülkelerden 52 uzman araştırmacı, akademisyen ve tarihçinin katılımıyla düzenlenen sempozyum kapsamında, farklı başlıklarda 14 oturumda 45 akademik tebliğ…
44. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeoloji Sempozyumu Nevşehir'de yapılıyor. Açılış konuşmaları ile başlayan sempozyumun ilk gününde paleolitik ve neollitik dönem arkeoloji kazılarında elde edilen bilgiler paylaşılıyor.
Hollanda Kraliyet Concertgebouw Oda Orkestrası ve Başkent Üniversitesi Orkestra Akademik Başkent, Türkiye ile Hollanda'nın 100. yıl dostluk kutlamaları çerçevesinde Hierapolis Antik Tiyatrosu'nda konser verdi.
Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali'nde halka hitap eden Hülya Koçyiğit, "Şanlıurfa'ya en son geldiğimde de Göbeklitepe’yi ziyaret etmek nasip olmuştu. Ama şimdi tekrar geleceğim, bu sefer de Karahantepe için geleceğim, onu da çok merak…
Muğla 28 antik kentte arkeoloji kazılarının devam ettiğine dikkat çeken Muğla Valisi İdris Akbıyık, kitabın bu kazı çalışmaları sırasında tespit edilen arkeolojik veriler, sözlü tarih anlatımları ve araştırmaları sonucunda elde edilen bilgiler…
1960'lı yıllardan itibaren Hollanda'ya göç eden Türklerin çocuklarının şu an ülkesinden Türkiye'ye yatırım yapan başarılı girişimciler olduğunu söyleyen Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, 1924'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile…