2018 Troya Yılı kapsamında antik şehrin destanını yazan görme engelli ozan Homeros anısına, 1. Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumalarına katılan konuklar, Troia’dan dünyaya hoşgörü ve barış mesajı yolladı.
Manfred Osman Korfmann Kütüphanesi sorumlusu Arkeolog Fecri Polat, 55'inci Uluslararası Troia Festivali kapsamında düzenlenen söyleşiye katıldı.
Karia bölgesinde araştırmalar ve arkeolojik kazılar yapan Türk, İtalyan, Alman, Fransız ve ABD’li 24 arkeologun yanı sıra eempozyuma; Aydın ve Milas Arkeoloji Müzeleri de birer sunumla katıldı.
Macar Turan Vakfı tarafından düzenlenen Hun Kurultayı Türk kökenli milletleri buluşturdu.
Türkiye dahil 19 ülkede yürütülen 4 yıllık çalışmayla Türk dünyasının ortak mirası olan değerler derlendi.
Uluslararası Troia Festivalinin 2018 Truva yılına rastlayan 55. senesinde Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü, Homeros ve Troia'ya katkılarından dolayı Prof. Dr. Haluk Şahin'e verildi
Piyanist Fazıl Say, Troia Festivaline özel bestelediği Troia Sonatı adlı eserini verdiği konserde ilk kez dinleyicilere sundu
Milas'ta 10 Ağustos Cuma günü başlayacak 11. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumunda Türk, İtalyan, Alman, Fransız ve ABD'li arkeologlar 26 bildiri sunacak.
14 – 15 Ağustos tarihlerinde, 20’yi aşkın ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından 250 görme engelli Troya Antik Kenti’nde buluşacak. Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumaları çerçevesinde Homeros’un Troya Efsanesi’ni anlattığı İlyada…
Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdür Vekili Tayfun Selçuk; "Günümüzden 2 bin 400 yıldır bu alanda insanlar müzik dinliyor, tiyatro izliyor, çeşitli kültür ve sanat etkinliklerine tanıklık ediyor. Birbirinden ünlü düşünürler, hatipler,…
Bin Yıllık Varoluş sempozyumunda açılış konuşmalarının ardından tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Gizemli Tarih ve Araştırma Hazinesi, Roman Halkı, Tarihsel Araştırma, Dokümantasyon ve Arşivlerin Yeni Dönemi konulu sunum…
AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Bakanlık, "2018 Troya Yılı" kapsamında uluslararası tanıtım kampanya ve faaliyetlerini Troya teması ile birleştirerek birçok farklı etkinliğe imza attı.
Mardin'de üretilen, Mezopotamya'nın en eski buğday türlerinden Sorgül, hasat ve harmanlama işlemeinin ardından sofrada yerini aldı. Üretilen buğdayın büyük bölümü çiftçilere ücretsiz dağıtılacak.
Ayaş Antik Tiyatro Festivali'nde Elause Sebaste Antik Kenti'nde Ahu Türkpençe’nin yazdığı ve Orçun İynemli'yle birlikte oynadığı "Patates" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
Gündoğdu Meydanı'nda verilen sembolik startla başlayan Motosiklet, 4x4, ATV ve kamyon kategorilerindeki ralli, tarihi ve turistik bölgelerindeki zorlu parkurlarda devam ederek 11 Ağustos'ta Efes antik kentinde sona erecek
İspanya'dan gelen Castro Romero Flamenco topluluğu, özgün müzikleri ve koreografileriyle Bodrum Bale Festivalinde sahne alacak.