Bilecik'te başlayan Arkeoloji Sohbetlerinin ilk konuğu Yrd. Doç. Dr. Mahmut Bilge Baştürk; dinleyicilere, Prof. Dr. Muhibbe Darga'nın başlattığı Eskişehir Şarhöyük-Dorylaion arkeoloji kazılarını anlatı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'nin en önemli arkeoloji kazılarından Çatalhöyük'e evsahipliği yapan Konya'nın 16 sit, 863 arkeolojik alan ile önemli potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti.
İstanbul’un sahip olduğu zengin tarihi mirasla en önemli semtlerinden Bomonti, küratörlüğünü Burçak Madran’ın yaptığı Kendine Has Sergi’yle 13 Mart-12 Nisan tarihlerinde Deniz Müzesi’nde.
Fransa'nın dünyaca ünlü Louvre müzesinin eserleri, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen törenle halka sergilenmeye başlandı.
Kentin üniversite ile kalkınamayacağını, çünkü üniversitelerin şehirlere vermekten çok alan yerler olduğunu savunan Ortaylı, müzeler ve arkeolojik kazılar ile hareketlendirilmesi gerektiğini söyledi ve " Türk arkeolojisinin ilk uzmanlarının çalıştığı…
Antalya'dan kaçırılan ve çeşitli ülkelerin müzelerinde sergilenen Nereidler Anıtı, Harpy Anıtı, Payava Lahdi, Ksanthos F-G-H Anıtı, Trysa Antik Kenti'nden Trysa Heroonu, Sion Definesi, Myra Kaya mezarlarından bir çocuk kabartması ve Perge Antik…
1-3 Mart tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen İstanbul Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrenci Sempozyumu sona erdi
Kültür tarihçisi Süleyman Faruk Göncüoğlu tarafından hazırlanan Camiler kitabı KİPTAŞ tarafından İstanbulluların ve kitap dostlarının beğenisine sunuldu.
Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumunun kırkıncısı arkeoloji camiasını 2018 Troia Yılı nedeniyle Çanakkale'de buluşturacak.
'Latmos'a Rahmet Geldi' tiyatro oyunu Kuşadası Erkan Yücel Sahnesi'nde Aydın Aykaryay Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelendi.
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi olan Arkeoloji Vadisi’nde yeni projelerin hayat bulacağını söyledi.
Prof. Dr. Alpaslan Ceylan; "Altın var diye dedesine veya komşusunun dedesine ait bir mezarı yine kendi elimizle tahrip ediyoruz,. Türk tarihinde önemli yere sahip koyun ve koç heykellerini de kırıyoruz. Neden?" diye sordu.
Arkeoloji ve Sanat Tarihi öğrencileri, Salt Galata'da bugün başlayan III. İstanbul Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrenci Sempozyumu'nda sundukları bildirilerle; akademi dünyasının geleceğinde önemli başarılara imza atacaklarının sinyalini verdiler.…
"Her yıl 300 adet arkeolog yetişiyor bu topraklarda. Neden her birimiz Batı’ya bu kadar mecbur olduk, özgüvenimizi neden kaybettik?" diye soran Prof. Dr. Fahri Işık, "Bu toprakların arkeolojisini siz tanıyacak ve siz tanıtacaksınız" dedi.…
9-11 Mart tarihlerinde Kocaeli'de düzenlenecek, Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu'na 208 akademisyen katılacak
Alman Arkeolog Prof. Dr. Harald Hauptmann, arkeoloji camiasında 1960'lı yıllara medeniyetler arasında geçiş sağlayan köprü olarak görülen Anadlu'nun son neolitik dönem bulguları ile aslında medeniyetin beşiği olduğunun anlaşıldığını söyledi.…