3. İstanbul Arkeoloji ve Sanat tarihi Öğrenci Sempozyumu
Arkeolojide ünlü arkelolog Halet Çambel'in geleneğini sürdürmek ve kültür mirasına sahip çıkmak amacıyla düzenlenen İstanbul Arkeoloji ve Sanat tarihi Öğrenci Sempozyumu yarın başlıyor.
Arkeolojide ünlü arkelolog Halet Çambel'in geleneğini sürdürmek ve kültür mirasına sahip çıkmak amacıyla düzenlenen İstanbul Arkeoloji ve Sanat tarihi Öğrenci Sempozyumu yarın başlıyor.
Kütahya Çini ve Seramik Koleksiyonu sergisi, 8 Mart - 25 Kasım 2018 tarihleri arasında Sadberk Hanım Müzesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.
Arkeologları uzun yıllardır şaşırtmayı başaran kuşa benzer Neolitik Dönem heykelcikleri Atina'da ziyarete açıldı.
Yüzyılar önceki haritacılar, haritalarında boşluk bırakmamak için, olmayan şehirler, dağlar ve canavarlar ürettiler. Stanford Üniversitesi’ndeki haritacılık konferansına katılan Haritacılık tarihçisi Chet Van Duzer, haritacıların boşluk bırakmaktan…
Prof. Dr. Semih Güneri; "Türk-Altay Kuramı kitabında Uzak Asya’daki Türk tarihini yazdık. Yakında Kaynak Yayınları’ndan çıkacak. Arkeolojik belgeler üzerine yazılmış bir Türk Tarih Tezidir” dedi.
9. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu bu yıl 12-15 Mart tarihlerinde Kırşehir’de gerçekleşecek.
Prof. Dr. Fahri Işık, 27 Şubat 2018 Salı Günü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde “Uygarlık Anadolu'da Doğdu“ başlıklı konferansta konuşacak.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi ve kongre koordinatörü Prof. Dr. Kutluk Kağan Sümer, Kırım Türklerinin 100 yıl önce yüzde 35'lik nüfuslarıyla Rusya ve Ukrayna'nın bir parçası olmayı kabul etmediklerini ve kendi milli…
Üniversitelerin arkeoloji bölümlerine büyük hayallerle başlayan genç arkeologların mezun olmayı başardıktan sonraki en büyük sıkıntıları işsizlik. Ege Üniversitesi klasik arkeoloji mezunu Didem Küçükaytekin de o sıkıntıyı yaşayanlardan biri. Ama onu…
Törenle sahiplerini bulan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Özel Ödülleri'ni alan isimler arasında Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Nurhan Atasoy ve Baksı Müzesi kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan da yer aldı.
Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda Anadolu Kadınları Teşkilatı Bacıyan-ı Rum Sempozyumu düzenlendi.
Osmanlı Devleti Atlası ve genel anlamda bir Türk Tarihi Atlası olmadığını, mevcutların yetersiz olduğunu söyleyen Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan,
Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yerin 150 metre altında, Hititlerden kalma yaklaşık 5 bin yıllık tuz mağarasında, "Çankırı'yı Dokumak" adlı sergi açıldı.
Mezarı başında anılan Türk matematikçi ve astronom Ali Kuşçu'nun vefatının 544. yılı dolayısıyla bir de panel düzenlendi.
Hititçe, Akadça dillerine ve çivi yazısına kapsamlı giriş sunan Anadolu'nun Kadim Dilleri Yaz Programı 23 Temmuz - 17 Ağustos tarihleri arasında ANAMED'de düzenlenecek.
Geleneksel sanat ile çağdaş sanatı aynı çatı altında yan yana, iç içe getiren Baksı Müzesi, bulunduğu toprakların derinliğini ve gizemini İstanbul’un kalbine, ACE of M.I.C.E. fuarına taşıyor.