3. İstanbul Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrenci Sempozyumu sona erdi
1-3 Mart tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen İstanbul Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrenci Sempozyumu sona erdi
1-3 Mart tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen İstanbul Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrenci Sempozyumu sona erdi
Kültür tarihçisi Süleyman Faruk Göncüoğlu tarafından hazırlanan Camiler kitabı KİPTAŞ tarafından İstanbulluların ve kitap dostlarının beğenisine sunuldu.
Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumunun kırkıncısı arkeoloji camiasını 2018 Troia Yılı nedeniyle Çanakkale'de buluşturacak.
'Latmos'a Rahmet Geldi' tiyatro oyunu Kuşadası Erkan Yücel Sahnesi'nde Aydın Aykaryay Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelendi.
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi olan Arkeoloji Vadisi’nde yeni projelerin hayat bulacağını söyledi.
Prof. Dr. Alpaslan Ceylan; "Altın var diye dedesine veya komşusunun dedesine ait bir mezarı yine kendi elimizle tahrip ediyoruz,. Türk tarihinde önemli yere sahip koyun ve koç heykellerini de kırıyoruz. Neden?" diye sordu.
Arkeoloji ve Sanat Tarihi öğrencileri, Salt Galata'da bugün başlayan III. İstanbul Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrenci Sempozyumu'nda sundukları bildirilerle; akademi dünyasının geleceğinde önemli başarılara imza atacaklarının sinyalini verdiler.…
"Her yıl 300 adet arkeolog yetişiyor bu topraklarda. Neden her birimiz Batı’ya bu kadar mecbur olduk, özgüvenimizi neden kaybettik?" diye soran Prof. Dr. Fahri Işık, "Bu toprakların arkeolojisini siz tanıyacak ve siz tanıtacaksınız" dedi.…
9-11 Mart tarihlerinde Kocaeli'de düzenlenecek, Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu'na 208 akademisyen katılacak
Alman Arkeolog Prof. Dr. Harald Hauptmann, arkeoloji camiasında 1960'lı yıllara medeniyetler arasında geçiş sağlayan köprü olarak görülen Anadlu'nun son neolitik dönem bulguları ile aslında medeniyetin beşiği olduğunun anlaşıldığını söyledi.…
Arkeolojide ünlü arkelolog Halet Çambel'in geleneğini sürdürmek ve kültür mirasına sahip çıkmak amacıyla düzenlenen İstanbul Arkeoloji ve Sanat tarihi Öğrenci Sempozyumu yarın başlıyor.
Kütahya Çini ve Seramik Koleksiyonu sergisi, 8 Mart - 25 Kasım 2018 tarihleri arasında Sadberk Hanım Müzesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.
Arkeologları uzun yıllardır şaşırtmayı başaran kuşa benzer Neolitik Dönem heykelcikleri Atina'da ziyarete açıldı.
Yüzyılar önceki haritacılar, haritalarında boşluk bırakmamak için, olmayan şehirler, dağlar ve canavarlar ürettiler. Stanford Üniversitesi’ndeki haritacılık konferansına katılan Haritacılık tarihçisi Chet Van Duzer, haritacıların boşluk bırakmaktan…
Prof. Dr. Semih Güneri; "Türk-Altay Kuramı kitabında Uzak Asya’daki Türk tarihini yazdık. Yakında Kaynak Yayınları’ndan çıkacak. Arkeolojik belgeler üzerine yazılmış bir Türk Tarih Tezidir” dedi.
9. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu bu yıl 12-15 Mart tarihlerinde Kırşehir’de gerçekleşecek.