Sergide; Çatalhöyük'te 25 yıldır yürütülen bilimsel araştırmalarda kaydedilen 250 bin buluntuya ait 2,8 milyon girdi, yapay zeka algoritmaları kullanarak hazırlanan enstalasyonla veri heykelinde görselleştiriliyor.
Halkapınar'da ilçesinde kurulan İvriz Kültür Mirasını Koruma ve Tanıtma Derneği, düzenlenen törenle açıldı.
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, kuruluşunun 10. yıldönümünde İstanbul’da Bizans’ı Keşfetmek: Bilim İnsanları, Kurumlar ve Mücadeleler, 1800-1955 başlıklı uluslararası sempozyum düzenliyor.
Fatih'teki Kültürel Mirası İhya Restorasyon Projeleri Tanıtım Programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hâlâ önüne geçemediğimiz şekilde tarih ve kültür cellatları kol geziyor. Güya aslına uygun şekilde restore edilen ama duvarlarındaki horasan…
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Türk Tarih Kurumunca düzenlenen, "Lale Devri'nde Osmanlı devleti ve Damat İbrahim Paşa" konulu sempozyum başladı.
Tarihçi Prof. Dr. Ortaylı, Türkiye'de arkeoloji, bazılarımızın zannettiği gibi Cumhuriyet'le başlamadı. Bu bize okullarda öğretilen yanlış bilgi. Türkiye'de arkeoloji, 19'uncu asırdan beri ciddi olarak var, dedi.
Selçukluların Tarihi ve Kültürel Mirası Kongresi'nde, Prof. Dr. Ahmet Çaycı, , Prof. Dr. Kemal Özcan ve Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Şimşir Selçukluları anlattı.
AKM’nin yıkılacağının açıklanmasının ardından mimar, yazar ve sanatçı kurumları ortak açıklama yaparak “AKM'yi yıkmak da yıkıma terk etmek de suçtur!” iddiasında bulundu.
Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde Arkeoloji sohbetleri serisi devam ediyor.
Profesör Klaus Schmidt'in eşi "Göbeklitepe deyince bir şekilde rant giriyor işin içine. Sadece ekonomik anlamda değil, bilimsel anlamda, araştırma anlamında, kendini gösterme anlamında bütün bunlarda ben rahatsız edici bir noktaydım. Yani eğer ilk…
3-5 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek I. Uluslararası Harran ve Çevresi Arkeoloji ve Tarih Sempozyumu başladı.
Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması etkinlikleri, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi tablosuna mozaik işlenmesiyle başladı.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) ve Dokuz Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde "Uluslararası Ege Dünyası Liman Kentleri Sikke, Mühür ve Ağırlıklar" sempozyumu gerçekleştirildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 15 yıl aradan sonra düzenlenen 3. Şura, Türkiye’nin turizm potansiyelini daha da geliştirerek etkin ve doğru bir şekilde kullanılmasını sağlayacak.
Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 55 akademisyenin katılımıyla cuma günü başlayan sempozyum pazar günü Akademisyenlerden oluşan heyetin Samsun'un ve Tekkeköy'ün tarihi yerleri ile müzelerini gezilmesiyle son buldu.
Uluslararası Biruni Sempozyumu ve Usturlab Çalıştayı, birçok akademisyen ve öğrencinin katılımıyla Biruni Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.