Prof. Dr. Ermukhan Bekmakhanov anısına sempozyum
İlk Kazak tarihçi Prof. Dr. Ermukhan Bekmakhanov, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin düzenlediği sempozyumla anıldı.
İlk Kazak tarihçi Prof. Dr. Ermukhan Bekmakhanov, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin düzenlediği sempozyumla anıldı.
Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik teknolojilerini tek bir çatıda buluşturan HERITAGE İSTANBUL; 27-29 Nisan 2017 tarihlerinde Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center'da gerçekleştirilecek.
2 bin 750 yıllık bir geçmişe sahip Antandros Antik Kenti Restorasyon öğrencilerini ağırladı.
Ferahnur Güven Mertel, restore edildikten sonra 'Eski Hamam Sanat Evi' adı verilen tarihi yapıda arkeolojiyi anlattı.
Mimarlık ve Arkeoloji konulu panelde, modern mimaride arkeolojinin yeri, arkeolojik kazılarda mimarinin önemi vurgulandı.
10.Uluslararası Karadeniz arkeoloji Sempozyumu düzenleme heyeti Tekkeköy’de Mayıs ayında sempozyum düzenlenmeye karar verdi.
10. Uluslararası Karadeniz Arkeoloji Sempozyumu'nda; arkeoloji alanında dikkatlerin Karadeniz'e çekilmesi gerektiği vurgulandı.
Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü Safranbolu ilçesinin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından Dünya Miras Listesi'ne alınışının 22. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.
Şanlıurfa'daki arkeolojik kazılar, Harran Üniversitesi (HRÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından düzenlenen panelde ele alındı.
Ahlat Kaymakamlığının girişimiyle Türk milletinin Anadolu'daki hikayesinin başladığı yer olarak ifade edilen Ahlat'ın tarihi ve kültürel misyonunu anlatan kısa film hazırlandı.
Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu: Hatti ve Hitit medeniyetini araştıracakların gidecekleri tek yer Çorum'dur. Artık bilim insanları, hatta bilinçli gezginler Çorum'u görmeden Hatti ve Hitit kültürünü özümseyemeyeceklerini anladılar.
Prof. Ümit Doğay Arınç, Gediz Vadisi Arkeolojisi konulu konferansa katıldı.
Ordu Üniversitesi'nin bölgedeki arkeolojik kalıntı ve tarihi mirasa katkısının artması bekleniyor.
Assos kazı başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan, en büyük hayallerinden birinin Assos kentinde Aristoteles’in varlığına dair bir kanıt yakalayabilmek olduğunu söyledi.
Mühür, 19. yüzyılda Çin'i ziyaret eden Fransız bir doktorun koleksiyonunda bulunuyordu.
Tarih boyunca hemen her kavmin av ya da savaş silahı olarak kullandığı oklar İstanbul Üniversitesi'de çalıştay konusu oldu. Arkeolojik kazılarda bulunan okların özellikleri ve nitelikleri bilimsel açılardan tartışıldı.