Hippokamposlara binen Eroslar Mozaiği
Hiçbir mozaikte görülmeyen, teknik olarak da renk geçişleri, tasvirler ve ince işçilik ile yapılmış Hippokamposlara binen Erosların mozaiği Adana Arkeoloji Müzesi'nde oluşturulan mozaik bölümünde sergileniyor.
Hiçbir mozaikte görülmeyen, teknik olarak da renk geçişleri, tasvirler ve ince işçilik ile yapılmış Hippokamposlara binen Erosların mozaiği Adana Arkeoloji Müzesi'nde oluşturulan mozaik bölümünde sergileniyor.
Hadrianopolis Antik Kenti Kazı Başkanı Doç Dr. Ersin Çelikbaş, bölgesinin en önemli mozaik merkezi olan antik kentteki bulguları anlattı, bir kısmı başka hiçbir yerde görülemeyecek muazzam mozaiklerin, kültür sanata ilgi duyanlarca mutlaka görülmesi…
Hatay Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen 26 lahitten biri olan Antakya Lahdi'nin üzerindeki işlemelerde, Pan ve Satyr kabartmaları, aslan-boğa mücadelesi ile Eros ve leoparların oyunu yer alıyor. Nekropol Salonu içerisinde 2,47 metre uzunluğu, 1,22…
Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde, Orta Çağ'dan kalma Balkan geleneği olan "Bocuk Gecesi" düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Definecilerin ortaya çıkardığı mozaikler Kapadokya'nın sanat tarihine ışık tutuyor
Mersin'in Aydıncık ilçesindeki Kelenderis Antik Kenti'nde sezon kazıları devam ediyor.
Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Anadolu Mirasları Seramik Cam ve Çinide Anadolu Medeniyetleri sergisi açıldı.
Kısa bir süre önce Van Gölü'nün çekilmesi sonucu Urartulara ait tapınma alanının ortaya çıktığı bölgeye yakın alanda 3 odalı Urartu mezarı olduğu belirlendi.
Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki arkeolojik yüzey araştırmalarında varlığı 70 yıl öncesinden bilinen bir tümülüs yeniden ortaya çıkarıldı. Tümülüs'ün Hellensitik döneme tarihlenen 2 bin 350 yıllık üst düzey bir yöneticinin mezarını içerdiği tahmin…
Özellikle arkeolojik kazı anlamında Troya'nın Anadolu kenti ve Anadolu kültürüne ait olduğuna dair kesin verilerin bu yıl ortaya çıktığını anlatan Prof. Dr. RüstemAslan "Troya kazı tarihçesi açısından önemli, kemikten yapılmış desenli bir hançer…
İzmir’in Arkeolojik Mirası ulusal fotoğraf yarışmasında, Merih Akoğul, Kamil Fırat, Doç. Dr. A.Beyhan Özdemir, Aykan Özener, Doç. Dr. Haluk Sağlamtimur, Firdevs Sayılan ve Mehmet Yasa’dan oluşan jüri üyeleri iki kategoride toplam 59 adet fotoğrafı…
Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'nde restorasyon sonucu ayağa kaldırılan yuvarlak planlı 2 bin yıllık anıtsal çeşmeye, mayıs ayında antik kaynağın suyunun verilmesi planlanıyor.
Küresel ısınmanın etkileri, buharlaşma ve yağışların azalması nedeniyle bazı bölgelerinde 2 kilometreye yakın çekilmenin yaşandığı Van Gölü'nde, yıllardır su altında kalan arkeolojik öneme sahip birçok yapı gün yüzüne…
2022 yılında Penkalas Çayı'nda yoğunlaşan Aizanoi Antik Kenti arkeoloji kazılarında 2 bin yıl öncesine ait, 2 metre 10 santim yüksekliğe sahip erkek heykelinin yanı sıra Yunan mitolojisinde aşk tanrısı olarak bilinen “Eros” ile şarap tanrısı…
Deniz arkeologları, Kerpe Koyu'nun ev sahipliği yaptığı arkeolojik kalıntılara Karadeniz'de yürütülen ilk bilimsel su altı kazılarıyla ulaştı.
Hadrianopolis Antik Kenti'ndeki Roma Kalesi gün yüzüne çıkarılıyor