Arap dünyasının gelmiş geçmiş en güçlü sesi olarak tanımlanan Mısırlı Ümmü Gülsüm için Mısır'ın başkenti Kahire'de kurulan müze, sanatçının hatırlarını yaşatıyor Müzede, Ümmü Gülsüm’ün sahne kıyafetleri, udu, plakları, eldivenleri, meşhur siyah…
Arkeolog Dr. Amjad Suliman, İspanya`nın güneyindeki Endülüs bölgesinin Granada şehri merkezinde toplu mezar ve 600 kadar insan iskeleti bulduklarını açıkladı ve "Dönemin Müslümanları, zorla Hristiyanlaştırmaya karşı kendi kimliklerini gizleyerek…
Samsun'un Bafra ilçesinde 1974 yılında başlatılan ve bugüne kadar 15 bine yakın arkeolojik buluntunun ortaya çıkarıldığı İkiztepe Höyüğü'ndeki kazılar Karadeniz'in geçmişi hakkında önemli ipuçları veriyor. Doç. Dr. Aslıhan Beyazıt başkanlığında süren…
Van Gölü'nde sular çekilince Erciş'te Urartular dönemine ait Liman Kalesinin alt kısmında 20 metre yükseklikteki ana kayaya oyulmuş, daha önce varlığı bilinmeyen 3 metre genişliğinde 11 basamaktan oluşan liman ortaya çıktı. Urartu döneminde deniz…
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki Domuztepe Höyüğü'ndeki arkeolojik kazıda yaklaşık 7500 yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen hoker pozisyonunda gömülmüş kadın iskeleti bulundu.
Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad tarafından 1220'li yıllarda Kayseri'de yaptırılan Keykubadiye Sarayı'nda devam eden arkeoloji kazılarında ortaya çıkan zemine ağ gibi örülmüş pişmiş topraktan yapılmış su kanalları, sarayın mühendislik harikası…
Avrupa'da uzun süreli kuraklıktan etkilenen ülkelerin başında gelen İspanya'da, baraj ve göletlerde azalan su seviyeleri bazı yerlerde tarihi eserleri gün yüzüne çıkarttı.
Mersin'deki Yumuktepe Höyüğü'nde, farklı uygarlıkların izlerini taşıyan katmanlarda arkeolojik kazılar sürüyor. Arkeologlar, Neolitik Dönem'den Orta Çağ'a kadar farklı dönemlerin izlerine ulaşmak için höyüğün 3 ayrı bölümünde çalışma…
Gazze'nin orta kesimindeki El-Bureyc Mülteci Kampı yakınlarında çiftçilik yapan Süleyman en-Nebahin, arazideki ağaçların ölüm nedenini araştırırken, zeminin derinliklerinde mozaikleri keşfetti.
5800 metrekare kapalı alanda dört bloktan oluşan Tunceli kent müzesi, Alevilik, etnografya ve arkeoloji bölümlerindeki 2 bin civarında tarihi ve kültürel eser ile 24 Aralık 2020'den bu yana ziyaretçileri davet ediyor.
Metropolis Antik Kenti'nde arkeologlar, son bir ayda 4 ayrı sütun ile kamusal veya ticari alan olarak kullanıldığı düşünülen bölgedeki mozaiklerin 150 metrekarelik kısmı açığa çıkardılar.
Anadolu arkeolojisi açısından çok önemli keşif Türkiye'nin Doğu Anadolu vilayeti Van'da gerçekleştirildi. İlk kez bir mimari surun üzerinde Aramice kitabeler bulundu. Yazıtlar, Van'da ızgara planlı gizemli bir antik çağ yerleşimi barındıran Zernaki…
Aksaray'ın ünlü arkeolojik kazı alanı Aşıklı Höyük'ü merak edenler, oraya gittiğinde Hatice Hanım'ın 'Atmaya Kıyamadım' müzesini de mutlaka görmeliler.
Şanlıurfa'nın 'boncuklu' Taş Tepesi Sefertepe'de arkeoloji kazıları sürüyor. Arkeologların Sefertepe'de ortaya çıkardığı ilk arkeolojik bulgular Göbeklitepe ve Karahantepe'dekiler ile benzerlik gösteriyor.
Keranis Antik kenti, 1895'te bölgede başlayan ve 1968'e kadar aralıklarla yerli ve yabancı arkeologlar tarafından sürdürülen arkeolojik kazılar neticesinde tamamen gün yüzüne çıkarıldı
Yaklaşık 2.400 yıllık görkemli manzarası ve gizemli tarihiyle dünyanın en çok turist çeken antik yerlerinden olan Ürdün'deki Petra Antik Kenti Lut Gölü ile Akabe Körfezi arasındaki Wadi Musa bölgesinde yer almaktadır ve MÖ 400 ile MS 106 yıllarının…