Yarısı Türkiye'de yarısı Suriye'deki arkelojik alan: Karkamış Antik Kenti
Arkoloji kazılarında 25 kişilik uzman ekibin yanı sıra yaklaşık 30 işçinin çalıştığı, antik kentin 65 hektarı Türkiye, 35 hektarı ise Suriye tarafında yer alıyor.
Arkoloji kazılarında 25 kişilik uzman ekibin yanı sıra yaklaşık 30 işçinin çalıştığı, antik kentin 65 hektarı Türkiye, 35 hektarı ise Suriye tarafında yer alıyor.
Mersin'de 65 yaşındaki emekli öğretmen Aynur Kaçıra, arkeolojiye merakı dolayısıyla girdiği Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümünü hem erken hem de ikincilikle bitirme başarısı gösterdi.
Nakış El Sanatları Müzesi'nde, yurt içi ve yurt dışından Osmanlı'nın son döneminden itibaren genç kızların çeyizlerini süsleyen pek çok nakış örneği sergileniyor. Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ile Bursa Olgunlaşma Enstitüsü tarafından merkez…
Nevşehir'in Avanos ilçesi Çalış beldesindeki yaklaşık 5 bin yıllık tarihe sahip olduğu tahmin edilen sular altındaki yer altı şehrinin 25 yıl önce kapatılan girişi seneler sonra açıldı.
Selçuklu mimarisinin en seçkin eserleri arasında yer alan Gök Medrese, 20 yıl süren restorasyon çalışmasının ardından nihayet vatandaşların ziyaretine açıldı.
Elazığ'ın Baskil ilçesinde Suyatağı köyü Işıklar mezrası sınırları içerisinde yer alan Mar Ahron Manastırı'nın yapılış tarihi tam olarak bilinmiyor ama isminden dolayı 10. yüzyılda Süryaniler tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. 1400 rakımlı Muşar…
İstanbul'un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından kiliseden camiye dönüştürülen ilk eser olma özelliğine sahip Fatih'teki tarihi Molla Zeyrek Camisi'nin restorasyonu tamamlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi…
Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören köyünde bir ahırda 2007 yılında Prof. Dr. Yücel Şenyurt tarafından keşfedilen ve yaklaşık 2 yüzyıl önce duvar taşı olarak kullanıldığı tahmin edilen muhtemelen Hitit Dönemi'ne ait takriben 3.500 yıllık Luwi…
Aizanoi antik kenti agora kazıları 2019 kazıları başlarken, kentin simge yapısı Zeus Tapınağı havadan görüntülendi.
Antalya'nın Kemer ilçesi Çıralı sahilinde bıçaklanarak hunharca öldürülen, Olimpos Antik Kenti arkeoloji kazısı başkan yardımcısı arkeolog Sinan Sertel için Antalya Müzesi önünde tören yapıldı. Törende, Sertel'in yakınları ve çalışma arkadaşları,…
Ülkenin arkeoloji, coğrafi, etnoloji ve tarihi izlerini yansıtan Endonezya Ulusal Müzesinde 160 binden fazla eser yer alıyor. Müzede, tarih öncesine ait çok sayıda taş ve ahşap aletler ve insan kemiği bulunuyor. Müze, Hinduizm, Budizm ve İslam…
Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesindeki Büklükale mevkisinde devam eden arkeoloji kazılarda, arkeologlar Hitit dönemine ait 9 yapı katı tespit ettiler.
Erzurum'un Köprüköy ilçesinde İlhanlılar Devleti'nce yaptırılan ve asırlar boyunca insanların nehrin diğer tarafına geçmesini sağlayan tarihi Çobandede Köprüsü, gelecek nesillere sağlam şekilde ulaştırılması amacıyla sadece yayaların hizmetine…
Kahta ilçesine bağlı Tütenocak köyünde şiddetli yağmu sonrası köylüler tarafından fark edilen yaklaşık 10 ton ağırlığındaki Roma dönemine ait, iki kişinin tokalaştığını gösteren kabartmalı kaya parçası, kurul kararının ardından vinç ve tır yardımıyla…
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Şanlıurfa'nın tarihi Harran ilçesi sınırlarındaki yaklaşık 2 bin yıllık Bazda Mağaraları, görüntüsü ve gizemli tarihiyle turistlerin uğrak yerleri arasında yer alıyor. Harran'a 19 kilometre mesafedeki…
Acılı yemekleriyle ünlü gastronomi kentlerinden Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi tarafından açılan Şeker Sanatı Müzesi'nde, Göbeklitepe, konik kubbeli Harran evleri gibi kentin tarihi simgelerinin şeker hamurundan yapılan maketleri de…