Antik bulgulara göre, Harran'ın, tarih boyunca önemli bir tıp merkezi olarak kabul edildiğine dikkati çeken Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Harran Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, geçen yıl bin yıllık miskçi dükkanı bulunan…
Robotların babası ünvanıyla anılan sibernetik dahisi Ebu'l İz İsmail İbni Rezzaz El Cezeri'nin tasarladığı eserler, Cezeri'nin Olağanüstü Makineleri sergisinde bir araya getirildi. 800 yıl aradan sonra yeniden tasarlanan makineler, UNIQ Expo'da…
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Sağlık Müzesi'nin Osmanlı'nın sosyal ve kültürel çekirdeğinin oluşturulmasında külliye ve vakfiye sisteminin önemli simgelerinden olduğunu belirtti.
İran'ın Kürdistan eyaletinde Sine kentine bağlı Havraman, sınır bölgesinde dağların arasında kurulmuş tarihi bir kasaba. Yaklaşık 700 hanenin yaşadığı kasabada yamaçta sıralanan taş evler hemen dikkati çekiyor.
Antik kaynakların ve arkeolojik belgelerin Tralleis veyaTrallais olarak nitelendirdiği kent, Aydın İlinin Mesogis (Kestane) dağlarının güney eteklerinde Trakyalılar ve Argoslular tarafından Dor göçleri sonrasında (M.Ö.13. yy.) kurulmuştur. Luwi…
Yavuzeli-Araban kara yolu üzerinde bulunan, Yöre halkı tarafından delikli taş anlamına gelen Gavrikul adıyla anılan yüzlerce yıllık mezarların restorasyonu gerçekleştirildi. Restorasyon sonrası ziyareti kolaylaştıracak şekilde planlanan çevre…
Saraybosna'daki Ulusal Müze, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu döneminde 1888’de kuruldu ve Bosna-Hersek'in ulusal kültürel mirasının koruyuculuğunu yapan en önemli mekanlar arasında.
DEÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Ersoy'un başkanlığındaki Smyrna Antik Kenti kazılarında, antik çağdaki sanatçı ve sporcu hayranlarına ait olduğu tahmin edilen keramik figürinler ortaya çıkarıldı.
İstanbul'un 11 ilçesinde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, 10 kişi gözaltına alındı. Operasyonda sunu kabı, altın vaftiz madalyası, deri kaplı el yazması Kur'an-ı Kerim, Helenistik döneme ait olduğu değerlendirilen askeri matara ile…
Karaman'da arkeolojik önem arz eden çok sayıda tarihi bulgunun keşfedilmesi üzerine 1976 yılında alınan kararla sit alanı ilan edilmesinin ardından hasar gören evlerinin tamiratını dahi yapamayan Madenşehri köylüleri, yeni ev yapılamadığı için…
Gaziantep Sanat Merkezi'ndeki Kent Arşivi'nde Gaziantepli bir deri ustası tarafından 1897'de yapılan ve Osmanlı döneminde her yıl Hicaz'a gönderilen Sürre Alayı'nda kullanılan deri sandık, ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.
Padişahların giysileri Konya Büyükşehir Belediyesi Kalehan Ecdat Bahçesi'nde sergilenmek üzere aslına uygun olarak yeniden hazırlanıyor. Konya Olgunlaşma Enstitüsü kursiyerleri tarafından, 36 Osmanlı padişahı ile son halife Abdülmecit Efendi'nin…
Bizans döneminde yapılan Selçuklular, Germiyanoğulları ve Osmanlılar tarafından kullanılan tarihi Kütahya Kalesi, kar yağışının ardından oluşan beyaz örtüsüyle farklı bir görünüme kavuştu. Kalenin eteklerinde bulunan Sultanbağı, Paşamsultan,…
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Tarihin Tanıkları: Köprüler başlığıyla seçtiği Türkiye'nin en görkemli 13 köprüsünün başında yer alan Aspendos Antik Kenti'ndeki Alaeddin Keykubad Köprüsü, eşsiz mimarisiyle turistlerin ilgisini çekiyor.…
Göbeklitepe arkeoloji kazılarında çıkarılan eserlerin sergilendiği Türkiye'nin en büyük müzesi unvanına sahip Şanlıurfa Müze Kompleksi'ne Göbeklipe Yılında ilgi arttı. Balıklıgöl Yerleşkesi yanındaki 200 dönümlük alan üzerine kurulan Şanlıurfa Müze…
Osmanlı'nın at kültürünü yansıtan Ahır Köşkü restore edildi. Köşk, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığınca 8 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından, ziyarete açılacağı günü bekliyor.