Seleukeia Antik Kenti
Antalya'nın Manavgat ilçesinde bağlı Bucakşeyhler Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Seleukeia Antik Kenti, korumasızlık ve bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde bağlı Bucakşeyhler Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Seleukeia Antik Kenti, korumasızlık ve bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.
13 bin dönümden büyük bir alan üstünde kurulan Şian Ulucamisi, hem İslami hem de Çin mimari tarzını yansıtıyor. Ahşap işlemelerin ağırlıkta olduğu caminin duvarlarını Kur’an-ı Kerim hatları süslüyor.
Osmanlı Devleti'nin dördüncü hükümdarı Yıldırım Bayezid tarafından 1396-1399 yıllarında yaptırılan abidevi eser, erken dönem Osmanlı sanatının en önemli örneği, Türk ve İslam dünyasının da önemli camileri arasında yer…
Tarihin en büyük volkanik patlamalarından biri olarak gösterilen Santorini Volkanı'ndan püsküren küller 3 bin 600 yıl sonra İzmir'deki Smyrna Antik Kenti'nde bulundu.
Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de geçen yıl Karacasu ilçesindeki Afrodisyas Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasının ardından dün de Priene'nin geçici listeye dahil edilmesinin sevindirici olduğunu belirtti.
Erzurum-Pasinler Karayolu'nun Hamamderesi mevkisinde bulunan ve yaklaşık 3 yıl önce tescili yapılan Urartu dönemine ait kaya mezarlıklar, defineciler tarafından patlayıcılarla tahrip edildiği belirlendi.
Koç Üniversitesi ANAMED ve Sapienza Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan sergi, İtalyan akademisyenler tarafından Anadolu’da yarım asırdır yürütülen araştırmalara odaklanıyor. ANAMED’de yer alan Kemerli Galeri’deki sergi 31 Aralık 2018 tarihine kadar…
Karadeniz ticaret yolunu kullanan gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetimi amacıyla 1226 yılında Cenevizliler tarafından inşa edilen kale, yaklaşık 4 yıl önce UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girdi ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma…
8 yıllık restorasyon çalışmasının ardından ziyarete açılan Şerefiye Sarnıcı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Bir zamanlar çevresi kara ve denizden surlarla çevrili olduğu için "Eis-tin polia/iç şehir, şehrin içi" olarak adlandırılan İstanbul'a giriş ve çıkışların yapıldığı yaklaşık 60 kapının birçoğu, adını verdiği semt isimlerinde yaşıyor.…
İtalya'nın yanardağ külleri altına yok olan antik kentinde bir zengin villasında oldukça renkli hayvan resimlerinden oluşan duvar freskleri bulundu.
Fatih Sultan Mehmed'in Bosna Hersek'i fethinden sonra ülkedeki Fransisken rahiplere özgürlük bahşettiği Ahidname, 555 yıldır ülkenin orta kesimindeki Fojnica şehrinde bulunan katollik manastırında muhafaza ediliyor.
Muğla'nın Milas ilçesinde daha önce hiç karşılaşılmayan tipte, elips görünümlü ilginç tarihi yapıya rastlandı.
Trakya'daki bitki ve hayvan çeşitliliğinin sergileneceği, "Trakya Biyolojik Çeşitlilik Müzesi"nin çalışmalarına başlandı. Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü akademisyenleri, müzenin çeşitliliğini zenginleştirmek için çalışmalarını…
İstanbul'daki en büyük kapalı sarnıç olan Yerebatan Sarnıcı, I. Justinianus tarafından 532 yılındaki Nika isyanı sonrasında 7 bin işçi çalıştırılarak yaptırılmıştır. M.S. 475 yılında çıkan bir yangınla yok olan bir bazilikanın üzerine inşa edildiği…
İstanbul'un en büyük ikinci kapalı sarnıcı olan Binbirdirek Sarnıcı zamanla kurumuş ve 16. yüzyıldan itibaren de atölye olarak kullanılmıştır.