Arkeoloji Fotoğraf Galerileri

Seleukeia Antik Kenti

Seleukeia Antik Kenti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bağlı Bucakşeyhler Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Seleukeia Antik Kenti, korumasızlık ve bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

Bursa Ulu Camii hat müzesini andırıyor

Bursa Ulu Camii hat müzesini andırıyor

Osmanlı Devleti'nin dördüncü hükümdarı Yıldırım Bayezid tarafından 1396-1399 yıllarında yaptırılan abidevi eser, erken dönem Osmanlı sanatının en önemli örneği, Türk ve İslam dünyasının da önemli camileri arasında yer…

Priene Antik Kenti

Priene Antik Kenti

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de geçen yıl Karacasu ilçesindeki Afrodisyas Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasının ardından dün de Priene'nin geçici listeye dahil edilmesinin sevindirici olduğunu belirtti.

Düzcedeki Ceneviz Kalesi

Düzce'deki Ceneviz Kalesi

Karadeniz ticaret yolunu kullanan gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetimi amacıyla 1226 yılında Cenevizliler tarafından inşa edilen kale, yaklaşık 4 yıl önce UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girdi ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma…

Şerefiye Sarnıcı

Şerefiye Sarnıcı

8 yıllık restorasyon çalışmasının ardından ziyarete açılan Şerefiye Sarnıcı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Semt isimlerinde yaşayan İstanbul kapıları

Semt isimlerinde yaşayan İstanbul kapıları

Bir zamanlar çevresi kara ve denizden surlarla çevrili olduğu için "Eis-tin polia/iç şehir, şehrin içi" olarak adlandırılan İstanbul'a giriş ve çıkışların yapıldığı yaklaşık 60 kapının birçoğu, adını verdiği semt isimlerinde yaşıyor.…

Fatih Sultan Mehmetin inanç özgürlüğü Ahidnamesi

Fatih Sultan Mehmet'in inanç özgürlüğü Ahidnamesi

Fatih Sultan Mehmed'in Bosna Hersek'i fethinden sonra ülkedeki Fransisken rahiplere özgürlük bahşettiği Ahidname, 555 yıldır ülkenin orta kesimindeki Fojnica şehrinde bulunan katollik manastırında muhafaza ediliyor.

Trakya Biyolojik Çeşitlilik Müzesi

Trakya Biyolojik Çeşitlilik Müzesi

Trakya'daki bitki ve hayvan çeşitliliğinin sergileneceği, "Trakya Biyolojik Çeşitlilik Müzesi"nin çalışmalarına başlandı. Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü akademisyenleri, müzenin çeşitliliğini zenginleştirmek için çalışmalarını…

Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı

İstanbul'daki en büyük kapalı sarnıç olan Yerebatan Sarnıcı, I. Justinianus tarafından 532 yılındaki Nika isyanı sonrasında 7 bin işçi çalıştırılarak yaptırılmıştır. M.S. 475 yılında çıkan bir yangınla yok olan bir bazilikanın üzerine inşa edildiği…

Binbirdirek Sarnıcı

Binbirdirek Sarnıcı

İstanbul'un en büyük ikinci kapalı sarnıcı olan Binbirdirek Sarnıcı zamanla kurumuş ve 16. yüzyıldan itibaren de atölye olarak kullanılmıştır.