Fas'taki Hassan Kulesi
Muvahhid Sultanı Yacoub el Mansour tarafından İslam dünyasının en yüksek minaresi olma iddiasıyla 1195 yılında inşa ettirilmeye başlanan proje, Mansour'un 1199 yılında ölümüyle yarım kalmış.
Muvahhid Sultanı Yacoub el Mansour tarafından İslam dünyasının en yüksek minaresi olma iddiasıyla 1195 yılında inşa ettirilmeye başlanan proje, Mansour'un 1199 yılında ölümüyle yarım kalmış.
Nevşehir'de, üç yıl önce kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında bulunan ve 600 bin metrekarelik alanıyla dünyanın en büyüğü olma özelliği taşıdığı belirtilen yer altı şehrinin, 110 bin metrekarelik kısmının, bu yıl yaz aylarında yerli ve yabancı…
Ürdün'ün kuzeyindeki İrbid ilinde yer alan tarihi Ummu Kays şehri, içinde barındırdığı tarihi güzelliklerle ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor.
Hitit dilinde Patar, Likya dilinde ise Pttara şeklinde isimlendirilen bölge, limanı ve sahiliyle Akdeniz'in tarih boyunca önemli merkezlerindendi.
Antalya'da Finike'nin sınırları içerisinde yer alan Arykanda Antik Kenti'nin ismi Likya dilinde "Ary-ka-wanda", "yüksek kayalığın yanındaki yer" anlamına geliyor.
Likya uygarlığına başkentlik yapmış Xanthos Antik Kenti, Muğla ile Antalya sınırında, Fethiye ilçesine bağlı Kınık köyü hudutları içerisinde yer alıyor.
Kayseri'de bir gecekondunun bahçesinde yapılan kaçak kazıda bulunan Roma dönemine ait lahdin açılışı gerçekleştirildi. Video için: www.arkeoloji.tv
Mısır Tarihi Eserler Bakanlığı, Firavun Kralı II. Ramses'in oğlu Merneptah'ın sütununu özel nakil araçlarıyla Giza kentindeki Büyük Mısır Müzesi'ne taşıdı.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, villa inşaatının hafriyat çalışması sırasında Roma dönemine ait olduğu düşünülen üç kaya mezarına rastlandı.
Paris'te milyonlarca ziyaretçinin akın ettiği Louvre Müzesi'ndeki bazı eserler Tahran'da sergilendi.
Doğu Karadeniz'in üzerinde insan yaşayabilen tek adası Giresun Adası'nda 2011'den itibaren aralıklarla gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda efsanelerle ilgili bulgulara ulaşılması hedefleniyor.
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, Hükümet Konağı inşaatı için yapılan sondaj çalışmasında Roma dönemine ait sütun parçaları, taban mozaiği ve insan iskeleti bulundu.
Türkiye'de figürlü resmin ilk temsilcisi, müzeci ve arkeolog Osman Hamdi Bey'in hatıraları, hayatında ve kariyerinde önemli bir yeri bulunan Gebze Eskihisar'daki sayfiye evinde yaşatılıyor
Edirne'de, antik çağ geleneği olan ve "kötü ruhların kovulması" ritüelinin canlandırıldığı Kukerlandia (maske) gösterisi yapıldı. Maskeli ve renkli kıyafetli gruplar baharın yaklaştığı günlerde kıştan kalan kötü ruhları çan sesiyle kovulmasını…
Erzurum'un Uzundere ilçesinde, 10. yüzyılda Gürcü Kralı Kuropalat Adernese'nin oğullarınca inşa ettirilen Öşvank Kilisesi, elektronik ortamda yapılacak tespitler sonrası gerçekleştirilecek restitüsyon ve rölöve çalışmalarıyla aslına uygun restore…
7 bin kişilik Perge Antik Tiyatrosu'nun tarihi M.S. 2. yüzyıla kadar uzanıyor. Perge Antik Kenti'nde 1980'li yıllarda Prof. Dr. Jale İnan başkanlığında arkeoloji kazıları başlatıldı. Bulunan tarihi eserlerin korumaya alındı.