Doğu'nun Sümelası: Mor Augin Manastırı
Mardin'in Nusaybin ilçesi Bagok Dağı yamacında, milattan sonra 363 yılından önce yapıldığı tahmin edilen ve genel görünümüyle Sümela Manastırı'nı andıran Mor Evgin (Augin) Manastırı, keşfedilmeyi bekliyor.
Mardin'in Nusaybin ilçesi Bagok Dağı yamacında, milattan sonra 363 yılından önce yapıldığı tahmin edilen ve genel görünümüyle Sümela Manastırı'nı andıran Mor Evgin (Augin) Manastırı, keşfedilmeyi bekliyor.
Dünyanın en eski yerleşim merkezleri arasında sayılan Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki tarihi yapılar, yeniden ayağa kaldırılıyor. Milattan önce 6 binli yıllardan beri kesintisiz yerleşim yeri olan ve bir dönem Asurlular ile Emevilere başkentlik…
Afrodisias Antik Kentinin kazılarına destek için kurulan Geyre Vakfı, 30. yılını Elmadağ Divan Otel’de düzenlediği özel gece ile kutladı.
İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, "Aşil kılıcı" olarak bilinen yaklaşık 3 bin yıllık Miken kılıcı, Büyük İskender'in Hindistan seferi sırasında yaptırdığı "İskender Büstü", mitolojik dönem Yunan tanrısı Hermes heykeli ve…
Avrupa'nın en büyük kağıt müzesi" olarak 6 Kasım 2016'da hizmete açılan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk sanayi kuruluşlarından Kocaeli'deki SEKA Kağıt Fabrikası'nda, kağıdın yapım serüveni görüntüler eşliğinde yurt içinden ve dışından gelen ziyaretçilere…
Mısır'ın güneyindeki Luksor kentinde yer alan Draa Abu el Naga bölgesinde 18. firavun hanedanlığına (M.Ö. 1550-1292) ait olduğu tahmin edilen iki ayrı firavun mezarı bulundu
Muğla'da Apollon Tapınağı, tiyatro ve mezarlık kalıntılarının bulunduğu Sedir Adası'ndaki Kedrai antik kentine teknelerle ulaşan 15 hükümlünün de aralarında bulunduğu 25 kişilik kazı ekibi, tarihi kalıntıları gün yüzüne çıkarmak için…
İrlandalı sanat tarihçisi Mikail Patrick Duggan; Anadolu'dan yağmalanan İslami eserlerin sadece batı ülkelerine değil, Kuveyt, Suudi Arabistan gibi Arap ülkelerine de kaçırıldığını söylüyor.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Narlıhöpür Mahallesi'ndeki tarihi bir mezarlıkta Kayı Boyu'na ait simgelerin yer aldığı mezar taşları bulundu.
Mısır Müzesi'nin açılışının 115'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Mısır'da MÖ 1334-1325 yıllarında hüküm süren firavun Tutankhamun'un altın koleksiyonu ilk kez sergilenmeye başlandı.
Türkiye İş Bankası’nın toplumsal hayattaki yerini paylaşmak, Türkiye'nin ekonomik gelişimine tanıklık eden belge ve malzemeleri koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla 14 Kasım 2007 tarihinde kapılarını açan Türkiye İş Bankası Müzesi, 10.…
Ortaçağ'a ait olduğu düşünülen ve tarihi Helenistik döneme kadar uzanan Bakras Kalesi, muazzam mimarisi ve doğayla iç içe konumuyla keşfedilmeyi bekliyor. Kalenin Ammuri Kralı Dakianus'un eşi Bağrez'in attan uçuruma düşerek ölmesi üzerine inşa…
http://www.arkeolojikhaber.com/resim/pool_file/2017/45/42360_yesemek-gaziantep-heykel-atolye-101117-2000x5.jpg
Kültür amaçlı gezen turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında müzeler geliyor. Müzeler özellikle tarih ve kültür odaklı rotaların vazgeçilmezleri arasında. İşte dünyada en çok ziyaret edilen 10 müze...
Adana Müze Kompleksinin ilk etabı olan ve ziyarete açıldığı mayıs ayından itibaren 47 bin kişinin gezdiği Arkeoloji Müzesi, Hitit, Asur, Arkaik, Hellenistik, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserlerle Çukurova'nın tarihine ışık…
Doğu Karadeniz'deki Rum-Pontus Devleti'nin en önemli kültürel miraslarından Santa Harabeleri, 1923'te imzalanan Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi'nin ardından Rumların bölgeden göç etmesi ve 1950'li yıllardan sonra yöre insanının ekonomik…