4. Cappadox Festivalinden notlar

Açık hava festivali Cappadox'a bu yıl Amerika’dan Çin’e, Japonya’dan Brezilya’ya tam 10 bin kişi katıldı.

İlki 2014 yılında Pozitif tarafından Volkswagen ana sponsorluğunda düzenlenen Cappadox Festivali'nin dördüncüsünde Garanti Bankası, Fizy, Lifecell, Columbia, Levi's, Kendine Has, About Nights ve TV+ desteğiyle katılımcılar 6 gün boyunca eğlendi.

Festivale ABD, Japonya, Çin, Brezilya, Fransa, Almanya ve İtalya'dan çok sayıda katılım oldu.

Bu yıl Uçhisar, Göreme ve Ortahisar belediyelerinin desteğiyle bu üç kasabaya yayılan Cappadox kapsamında canlı müzik, çağdaş sanat sergisi, sanat performansları, atölyeler, gastronomi tadımları, açık hava yürüyüşleri, bisiklet turları, koşu, yoga ve meditasyondan oluşan toplam 141 etkinlik, 9 çağdaş sanat performansı, 65 atölye, 21 farklı mekanda gerçekleşti. Yerel zanaatkârlara yer veren pazar yeri alanında gerçekleştirilen atölyelere de ilgi yoğun oldu.

Dünyaca üncü sanatçılar Kapadokya’da buluştu

Caz, rock, folk, elektronik, Türk Halk Müziği ve dünya müziğinin tüm renklerini barındıran müzik programında, Mulatu Astatke, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, Yaza Ahmed, Gaye Su Akyol, Ala.ni, Hey! Douglas, Nicola Cruz, Ceylan Ertem, Birsen Tezer, Kalben, Erkan Oğur Quartet, BaBa ZuLa, Ahmet Aslan, Christian Löffler, Mercan Dede, Gigi Masin, Dijf Sanders, Chihei Hatakeyama, Flamingods, Fontan, The Dwards of East Agouza, Populous, Cero39, Mousike, TSU!, Islandman ve Duman dahilgün doğumu konserleri ile birlikte 31 konser verildi.

Kapadokya'nın coğrafyasıyla bütünleşen birbirinden özgün mekanlarda canlı performanslar sergilendi.

Bu yıl geçtiğimiz yıllara ek olarak Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi (KSKM@cappadox) işbirliği ile gastronomi, müzik etkinliklerinin yanı sıra yoga gibi etkinlikler de programda yer aldı.

Fizy platformunun canlı yayınıyla bu konserler Türkiye ve dünyanın her yerinde onbinlerce daha izleyiciye ulaştı.

Çağdaş sanat sergisi 9 Temmuz’a kadar ücretsiz

Küratörlüğünü Fulya Erdemci’nin ve Yardımcı Küratörlüğü’nü Ilgın Deniz Akseloğlu’nun yaptığı, Ali Kazma (İstanbul), Aydan Murtezaoğlu & Bülent Şangar (İstanbul), Babi Badalov (Paris), Bettina Hutschek (Berlin/Valletta), Cansu Çakar (İzmir), Chapuisat Kardeşler (Cenevre), Erkan Özgen (Diyarbakır), Haig Aivazian (Beyrut), Hale Tenger (İstanbul), İnci Eviner (İstanbul), RAAAF (Amsterdam), Rossella Biscotti (Brüksel(/Roma), Sarkis (Paris/İstanbul) ve Susan Philipsz (Stockholm/Berlin) katılımıyla Türk ve uluslararası sanatçıların “Sessizlik” teması etrafında coğrafyaya özel ürettikleri işlerinin yer aldığı, 19 eserin vadi rotasına yerleştiği Cappadox Çağdaş Sanat Sergisi, Ortahisar Balkanderesi Vadisi’nde 9 Temmuz’a kadar devam ediyor. Sergiyi ücretsiz gezmek mümkün.

Cappadox 2018, Duman konseri ile sona erdi

Cappadoxlular 5. günün akşamını babylon@cappadox’ta 6. güne bağlayarak kapattı. Festival kapanışında Türkiye'nin önde gelen ve en çok sevilen rock grubu Duman, festival merkezi olan Uçhisar meydanında tüm halk için ve çevre illerden ziyaretçileri de ağırlayan ücretsiz bir konser verdi. Konsere yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Herkes tek bir ağızdan Duman’ın şarkılarına eşlik etti.

Festivalden Notlar

MULATU ASTATKE: Dünya cazının yaşayan efsanesi Etiyopyalı Mulatu Astake, Perili Ozanlar Vadisi Volkswagen Sahnesi’nin açılışını yapan müzisyen oldu. Cappadoxluları Perili Ozanlar Vadisi konserlerine adeta yüksek bir enerji ile hazırlayan Mulatu Astatke’nin sahnedeki sürprizi ise İlhan Erşahin’di.

ALA.NI: Sesi, seyirci ile olan interaksiyonu ile Uçhisar Çiftlik Evi Garanti Sahnesi’ne gelenleri farklı bir yolculuğa çıkardı. Hava durumunun da konser başlangıcından sonra düzelmesi ile; yıldızların altında özellikle aralarda çıplak sesle söylediği şarkılar ile müzikseverleri oldukça etkiledi. Ayrıca kapıda kurulan masada her gelen katılımcı istediği kelimeyi, cümleyi ya da mesajı yazdı. Toplanan tüm bu kelimeler ile ALA.NI iki doğaçlama şarkı söyledi.

BİRSEN TEZER: Güçlü sesi, eğlenceli karakteri ve başarılı orkestrası ile hem kendi şarkılarına hem de Yıldız Tilbe gibi büyük bazı isimlerin unutulmaz şarkılarına yer verdi. Birsen Tezer seyircisine KSKM@cappadox Fizy Sahnesi’nde bir kez daha etkileri uzun süre yankılanacak bir deneyim yaşattı.

NICOLA CRUZ: Perili Ozanlar Vadisi Volkswagen Sahnesi’nde izlediğimiz Nicola Cruz tüm beklentileri karşıladı. ‘2 saat süren performansın sonunda seyirci dans etmekten bitap düştü.. Alışılmışın dışındaki beatleri mixleyerek yarattığı bu janralara sığmayan melodilerle, Nicola Cruz Cappadox’u unutulmaz kılan sanatçılardan bir tanesiydi.

FONTAN: Psychedelia & club müziğine ekledikleri elektronik gitar ile Perili Ozanlar Vadisi Psikedelik Sahne’ye uyum sağlayan Fontan, yüksek tempolu canlı performansları ve sahnenin renkli ışıkları arasında Cappadoxlularıa hatırlanacak bir müzik deneyimi yaşattı.

AHMET ASLAN: Klasik gitarı büyük bir ustalıkla bağlama stilinde çalabilen Ahmet Aslan, Uçhisar Çiftlik Evi Garanti Sahnesi’ndeki performansı ile özgün müziğini kalabalıkla paylaştı.

ERKAN OĞUR QUARTET: Oldukça geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan Erkan Oğur Quartet, çok yakından bildiğimiz Türk melodilerini caz esintileriyle birleştirerek, Uçhisar Çiftlik Evi Garanti Sahnesi’ne kendi imzasını atan sanatçılardan biri oldu.

CHIHEI HATAKEYAMA: Synthesizerlar ile gitar efektlerini de kullanarak oldukça dinlendirici ve hafif bir müzik yapan Chihei Hatakeyama, ambient seslerin sakinliğini Bezirhane’nin ambiyansıyla birleştirdi.

KALBEN: Sahnede anlattığı iç ısıtan samimi hikayelerle desteklediği performansıyla Cappadox 2018’in müzik disiplininin açılışını yapan Kalben, en sevilen şarkılarını Uçhisar Çiftlik Evi Garanti Sahnesi’nde seslendirdi.

MERCAN DEDE GÜN DOĞUMU: Kızıl vadi’nin nefes kesen doğasında günün ilk ışıkları arasından süzülen balonlar ve fonda Mercan Dede’nin huşu uyandıran müziği dinleyicilerini oldukça etkiledi. Arada yağan yağmura rağmen bu keyifli ve her seferinde kendisine hayran bırakan doğasıyla Kapadokya’da güne Mercan Dede’nin uluslararası müzik alt yapısına eşlik eden ney ve gitar performansları dinleyicilere keyif, huzur ve umut aşıladı. Konser esnasında yaptığı kısa sohbetlerle dinleyicilerin kalbine girmeyi başaran sanatçı performansıyla alkış yağmuruna tutuldu.

CHRISTIAN LÖFFLER: Müziğin ritmine kendini bırakmaya karşı koymanın mümkün olmadığı bir performans sergileyen Löffler dinleyicilerini çoşturarak Cappadox’un son gecesine yakışır unutulmaz bir performansa imza attı. Minimal tekno ve elektronik müzik tınılarının birarada yer aldığı performans, festivalin son gece kapanışını katılımcılar ile KSKM@ Cappadox Fizy Sahne’sinde gerçekleşti. Melankoli ve mutluluk gibi zıt kavramları yarattığı parçalara taşıyan Löffler, çıkardığı iki albümün yanı sıra henüz yayınlanmadığı şarkılarını sergiledi. Gelen katılımcıların çoğu gözlerini kapatarak kendini müziğin akışına bıraktı.


Benzer Haberler & Reklamlar