Akademisyen Özgü Çömezoplu Uzbek ve Hatice Ayça Tiryaki Türkmenoğlu'nun haberimize cevap hakkı ve tekzip metni

Akademisyen Özgü Çömezoplu Uzbek ve Hatice Ayça Tiryaki Türkmenoğlu'nun haberimize cevap hakkı ve tekzip metni

"Arkeolog Onur Kara şikayetçi oldu; Antalya Müzesi, İstanbul Üniversitesi Yayınları'na intihal uyarısı yaptı" haberimizin içeriğindeki iddialarda isimleri geçen İ.Ü. Edebiyat fakültesi Sanal Tarihi Bölümü Bizans Sanalı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halice Ayça Tiryaki Türkmenoğlu ve Doç. Dr. Özgü Çömezoglu Uzbek'in haberimize cevap hakkı ve tekzip metni göndermiştir.

Özgü Çömezoplu Uzbek ve Hatice Ayça Tiryaki Türkmenoğlu, vekilleri Av. Dilara Arslan Yavuz aracılığı ile, 13 Ağustos 2024 tarihinde yayınladığımız "Arkeolog Onur Kara şikayetçi oldu; Antalya Müzesi, İstanbul Üniversitesi Yayınları'na intihal uyarısı yaptı"başlıklı haberimiz için  karşı cevap ve tekzip hakkını kullanmak istediklerini belirterek, "Öncelikle içeriği gerçek dışı olup; müvekkillerin kişilik haklarına saldırı niteliğinde ve aynı zamanda hakaret ve iftira suçlarını barındım mahiyetteki 13.08.2024 tarihli “ARKEOLOG ONUR KARA ŞİKAYETÇİ OLDU; ANTALYA MÜZESİ, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI'NA İNTİHAL UYARISI YAPTI” başlıklı haberin yayından çıkarılmasını ve ayrıca aşağıda yer verilen düzeltme metnimizin Anayasa'nın 12, Basın Yasası’nın da 14. Maddesi ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların DüzenJenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi hakkında Kanun gereğince İKİ gün içinde BÎR HAFTA süreyle aynı puntolarla sitenizde haberin yayınlandığı sayfada aynı şeklinde yayınlanmasını aksi takdirde yargı yoluna başvuracağımızı ihtaren beyan ederiz" ifadesini içeren bir ihtarname göndermişlerdir. 

Gazetecilik etik kuralları gereği söz konusu metni yorumsuz olarak yayınlıyoruz: 

CEVAP HAKKI VE TEKZİP METNİ

"https:www.arkeolojikhaber.com sitesinden 13.08.2024 tarihinden bu yana yayınlanmış olan Arkeolojik Haber internet haber sitesi tarafınndan hazırlanmış "ARKEOLOG ONUR KARA ŞİKAYETÇİ OLDU: ANTALYA MÜZESİ. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI'NA İNTİHAL UYARISI YAPTI" başlıklı yazıda müvekkillerimiz 'I.Ü. Edebiyat fakültesi Sanal Tarihi Bölümü Bizans Sanalı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halice Ayça Tiryaki Türkmenoğlu ve Doç. Dr. Özgü Çömezoglu Uzbek'in hakkında kişilik haklarına ihlal mahiyetinde ve akademik itibarını zedeleyen asılsız iddialar yer aldığından tekzip ediyoruz.

Müvekkillerimizin arkeolojik hizmetleri ile ülkemizin tarihinin yazılmasına ve öğretilmesine Doçent Doktor olarak katkı sağlayan öğretim üyeleri olarak halka hizmet ettiklerini bildirmek isteriz. 

Müvekkillerimizin arkeolojik alanda ülkemize sunmuş olduğu hizmetlere rağmen hiçbir delil olmaksızın kişilik haklarını ihlal eden ""ARKEOLOG ONUR KARA ŞİKAYETÇİ OLDU: ANTALYA MÜZESİ. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI'NA İNTİHAL UYARISI YAPTI" başlıklı haksız ve mesnetsiz bir şekilde kamuoyu, öğrencileri, meslektaşları nezdinde akademik unvanlarının saygın izlenimini zedeleyen yazıya maruz kalmıştır.

Müvekkillerimizin İstanbul Üniversitesi'nde hali hazırda ders veren öğretmenler olarak iletişime açık  ve ulaşılabilir olmalarına  rağmen müvekkillerimize hiçbir şekilde sorulmaksızın, bir kişinin asılsız iddialarının esas alınması  suretiyle, ispat olmaksızın Arkeolojikhaber sitesinde  haksız haber kamuoyuna duyurulmuştur. 

Müvekkillerimizin hiçbir ispat olmaksızın intihal yaptığı iddiasına yer verilmesi dışında, birçok Kurumun da görevlerini yapmadığı iddiasını içeren “ne hikmetse yayınlarımız görmezden gelinmiştir.“ şeklindeki mesnetsiz ve yanlış üslup içeren beyanları ve imaları da tekzip ediyoruz. 1997 ve 2001 yıllarından bu yana öğretim üyesi olan ve onlarca yayınlanmış makalesi olan müvekkillerimize ve kuramlara yönelik "Ne hikmetse., /’şeklindeki üslubun yanlışlığını tekraren bildirmek isteriz. Müvekkillerimin mesleklerini icra ederken verdikleri Emek dışında bir hikmetleri olmadığını aynca bildirmek isteriz.

Aynca müvekkillerimize yönelik bir soruşturma olmadığını, yazının yazılmasında iddialarına yer verilenin şikayetçi, müvekkillerimizin de şüpheli konumda olmadığını, bu sıfatların kullanılması için yargı sistemine başvurulması gerekliliği, hak, talep ve sıfatların etkili şekilde belirlenmesi için yargı sisteminin fek mokam olduğunu hatırlatmak isteriz. Durum bu iken müvekkillerimizin kişilik haklan ve akademik itibarları zedelenmektedir.

Müvekkillerimizden hiçbir bilgi almadan, ispatlanmamış bir iddianın gerçekmiş gibi yayınlanması dolayısıyla, yazının tamamını tekzip ediyoruz ve yasal yollara başvurma hakkımızı saklı tutuyoruz.

Bilgilerinize sunarız.
I.U. Edebiyat Fakültesi, Sanal Tarihi Bölümü Bizans Sanatı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr.
Hatice Ayça Tiryaki Türkmenoğlu ve Doç. Dr. Özgü Çömezoglu Uzbek
Vekili Avukat Dilara Arslan Yavuz"

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar