Arnavutluk'un Divjaka kentinde çalışan Arnavut ve Alman arkeologlar MÖ 3. yüzyıla kadar yaşam sürüldüğü tahmin edilenantik yerleşim alanına ait kalıntılar buldular.
Arnavut ve Alman arkeologlardan oluşan arkeoloji ekibi, Arnavutluk'un orta kısımlarında yer alan Divjaka kentinde gerçekleştirdikleri arkeoloji kazılarında MÖ 6. yüzyılın ikinci yarısında inşa edildiği ve yaklaşık 300 yıl insanların içinde yaşadığı tahmin edilen bir yerleşim alanının kalıntılarını keşfetti.
Divjaka'daki tepelik bir arazide gerçekleşen arkeoloji kazılarında ortaya çıkan yerleşim alanı, arkeologların birkaç ay boyunca çalışarak ortaya çıkardığı, konut, sur ve yol kalıntılarından anlaşıldığına göre bir anayol çevresinde planlı şekilde inşa edilmiş birbirleriyle bağlantılı 15 küçük birimden oluşuyor.
Arnavut Telgraf Ajansı'nın (ATA) verdiği bilgilere göre arkeolojik kazıların liderliğini üstlenen Berlin Üniversitesi arkeologu Manuel Fidler, kalıntıların mükemmel bir kentsel organizasyonun varlığını gösterdiğini söylüyor.
"Burada Apollonia ve Dyrrah (tarihsel olarak Epidamnos ve Dyrrachium olarak bilinen Durrës) arasındaki yerleşimi kuranların ve burada yaşayanların kim olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Uzun vadeli hedefimiz ise Arnavutluk'taki tüm antik kalıntıların haritasını çıkarmak" dedi.
arkeolojikhaber.com