Babil'den beş kat daha büyük olduğu tahmin edilen İskitlere ait yerleşim merkezinin tarihini ortaya çıkarmak için Ukrayna'nın Poltava şehrinde arkeoloji kazıları başladı.
Avrupa'nın en eski antik yerleşiminin arkeolojik alan araştırması pazartesi günü Ukrayna'nın Poltava şehrinde başladı.
Uluslararası IV Arkeolojik Saha Okulu Projesi (international project IV Archaeological Field School) çerçevesindeki kazıların amacı İskit medeniyetinin izlerini bulmak.
Ukrinform.net sitesinin haberine göre; M.Ö sekizinci yüzyıldan üçüncü yüzyıla kadar hüküm süren İskitlerin kurduğu en büyük kentin bulunması için Ukrayna'nın Belsk havzasında başlayan arkeoloji kazısı, Ukrayna ve Polonya üniversitelerinden uzman arkeologlar ve yüksek lisans öğrencileri tarafından gerçekleştiriliyor.
Belsk arkeolojik alanı; Ukrayna'da Poltava Oblastı'nın merkezi Poltava şehrinde Vorskla nehri ile Sukha Hrun arasında Kotelevske topraklarında bulunan Belsk köyü yakınlarında yer alıyor.
Arkeologların verdiği bilgiye göre bu alanda en büyük İskit yerleşimi yer alıyor. 4.400 hektarlık alanı kaplayan İskit kenti surlarının uzunluğu 34 km'den daha uzundu.
Belsk yerleşiminin antik Babil'den beş kat daha büyük olduğu tahmin ediliyor.
arkeolojikhaber.com