Arkeologların duymak istemediği sözler videosu yoğun ilgi gördü

Arkeologların duymak istemediği sözler videosu yoğun ilgi gördü

Şanlıurfa'daki Çakmaktepe arkeoloji kazısı heyeti, sosyal medya hesaplarından 'Arkeologların Duymak İstemediği Sözler' adlı bir video paylaşımı yaptı. Oldukça iyi kurgulanmış video, arkeoloji hassasiyeti taşıyan insanları hem gülümsetti hem de üzdü.

"Bizim bir arsa var..." (Diye başlar her şey) 

"Altın çıkınca dızlıyor musunuz?"

"Cinler musallat olmuyor mu?"

"mezarcılar"

"iskelet çıkınca 3 Kulhu 1 Elham okuyor musunuz?"

"defineci bunlar ya"

"bizim tarla da çapalanacak, haftaya gelin"

"Tarsus'taki evde ne çıkmış?"

ve diğerleri..

Bu ilginç cümleler ve daha fazlası Çakmaktepe Arkeoloji Kazıları sosyal medya hesaplarından yayınlanan 
 'Arkeologların Duymak İstemediği Sözler' videsunda yer alıyor.

 

Şanlıurfa’nın Kuzeybatısında, Harran Ovası’nın batısındaki Çakmaktepe'de, 2021 yılından beri Doç. Dr. Fatma Şahin başkanlığında süren arkeoloji kazıları Taş Tepeler projesi kapsamında sürüyor ve sonuçları ilgiyle takip ediliyor..

Çakmaktepe kazı ekibi sosyal medyayı en iyi kullanan arkeolog ekipleri arasında yer alıyor. Ekip sosyal medyasında geçtiğimiz günlerde sıra dışı bir paylaşımda bulundu. Arkeologların sıklıkla maruz kaldığı ve usandığı sorular ile eleştiri cümlelerine yer verilen video oldukça yoğun beğeni aldı ve arkeoloji dünyasında en çok paylaşim yapılan gönderiler arasında yer aldı.

Öte yandan Arkeolojikhaber ekibi olarak yaptığımız gezilerde en çok maruz kaldığımız ve usanıp cevap vermeye tenezzül bile etmediğimiz sorular ise; "yanınızda dedektör var mı", "... arazide define olabilir mi?"... 


Benzer Haberler & Reklamlar