Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü'nün SARAT ve Koç Üniversitesi’nin ANAMED oluşumlarının işbirliğiyle başlatılan Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması konulu ücretsiz online sertifika programı, katılımcıları bekliyor. Eğitim dili Türkçe olan ücretsiz online sertifika programının içeriğinde şu konular yer alıyor
Türkiye'nin Arkeolojik Varlıklarının Korunması Projesi kapsamında açılacağı duyurulan Sertifika Programı için kayıtları başladı.
Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması nedir?
Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması , Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü'nün yönetimindeki SARAT (Safeguarding Archaeological Assets of Turkey) Projesi, Koç Üniversitesi ve Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nin (KU ANAMED) işbirliğiyle hazırlanan Eğitim dili Türkçe ücretsiz ve online katılımla gerçekleştirilen bir sertifika programı.
Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması Programına Başvuru Adresi
Arkeolojik varlıkların korunması ile ilgili teorik ve pratik bilgileri birleştiren zengin içeriğe sahip Sertifika Programına kayıtlar “http://saratprojesi.com/tr/online_egitim_basvuru_formu'' linkinden yapılabiliyor.
Koç Üniversitesi tarafından katılım sertifikası veriliyor
Uzaktan erişim (online) sistemi ile katılımcıların kendilerine en uygun zamanda ve istedikleri yerde dersleri takip edebilmelerini sağlayan Programı başarıyla tamamlayanlara Koç Üniversitesi tarafından katılım sertifikası veriliyor.
SARAT'ın sitesinde proje ile şu bilgiler veriliyor:
Programın Amacı
Bu program, katılımcılara arkeolojik varlıkların korunması ve kurtarılmasında dünyadaki güncel yöntemlerle donanım ve pratik beceriler kazandırmayı hedefliyor. Aynı zamanda Türkiye nin kültürel varlıklarına da derinlemesine bir bakış fırsatı sunuyor.
Program boyunca sürdürülebilir korumanın önemi, ulusal ve uluslararası düzenlemeler, müze ve arkeolojik alanlarda afete ve acil durumlara karşı yapılacaklar ve UNESCO Dünya Mirası gibi konularda kapsamlı bilgi veriliyor. Ayrıca acil durum konservasyonu, fotoğraflama, belgeleme ve dijital koruma konularında pratik konular anlatılıyor.
Program Kimler İçin?
Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması Online Sertifika Programı, kültür varlıklarıyla bağlantılı bir alanda çalışan ve tercihen arkeoloji, müzecilik, sanat tarihi, kültürel miras, tarih, konservasyon, mimarlık, şehir planlama, turizm gibi konularda eğitim almış profesyoneller için kapasite ve bilgi artırmalarına yardımcı olma hedefiyle hazırlanmıştır.
Yukarıda belirtilen ya da benzeri alanlarda yüksek eğitimi olmayan ancak kültürel varlıklarla ve özellikle arkeolojiyle bağlantılı işlerde çalışan kişiler programa başvurabilirler.
Ders programı yüksek lisans düzeyindedir. Konuyla ilgili alanlardaki yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve istisnai durumlarda üniversite son sınıf öğrencileri bilgi ve kapasitelerini geliştirmek için programa başvurabilirler.
Nasıl Başvurabilir ve Kaydolabilirsiniz?
SARAT Projesi, başvuru değerlendirmeleri sonucunda programa kayıt hakkı kazanan katılımcılara e-posta yoluyla haber verilecek; Koç Üniversitesi, kayıt hakkı kazanan katılımcıların e-posta adreslerine programın elektronik erişim linkini yollayacaktır.
Programın Yapısı
5 bölüm ve 20 dersten oluşan program 1 Nisan- 31 Mayıs tarihleri arasında ilk dönem katılımcılarının erişimine açık olacaktır. Katılımcılar bu süre içinde dersleri kendi programlarına göre istedikleri yoğunlukta takip edebilir. Dersler yaklaşık 50 dakikadır ve her dersin sonunda katılımcıların çoktan seçmeli test sorularını yanıtlamaları istenmektedir. Katılımcılar test sorularını doğru yanıtları bulana kadar tekrar edebilir ancak belli oranda soruya doğru cevap vermeden bir sonraki derse geçmek mümkün değildir. Program içindeki dersler bir konu akışı içinde sıralandığı için dersleri atlayarak takip etmek ya da aradan başlamak mümkün değildir. Tüm dersleri ve testleri başarı ile tamamlayanlar sertifika hakkı kazanırlar. Dönem boyunca hem teknik hem de içerikle ilgili konularda katılımcılara destek verilecek ve soruları cevaplanacaktır.Ders İçeriklerini Nasıl, Ne Zaman Elde Edebilirsiniz?
Katılımcılar, derslerin içeriklerinin yer aldığı sunumları, dersin metnini ve bir sayfalık özetini elektronik olarak indirebilir ve kendilerine bir arşiv oluşturabilir. Ders videoları sadece dönem boyunca platform üstünde erişilebilir olacaktır. İndirmek mümkün değildir.
Program Kaç Kez Yayına Girecek?
Program dönemleri aşağıdaki gibidir. İlgi yoğunluğa göre yeni dönemlerin açılması mümkündür.
1 Nisan-31 Mayıs 2019 10 Haziran-10 Ağustos 2019 2 Eylül-2 Kasım 2019 4 Kasım-4 Ocak 2020Soru ve görüşleriniz için iletişim adresi: info@saratprojesi.com
Ayrıntılı Bilgi İçin: http://www.saratprojesi.com/tr