Bakan Ersoy'un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlama mesajı

Bakan Ersoy'un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlama mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yayınladığı mesajla Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,ı kutlama mesajında, bir asrı geride bırakan Cumhuriyet'in, 101. yılında yeni başlangıçların, yeni mücadele ve meydan okumaların çağına, Türkiye Yüzyılı'na yelken açtığını ifade etti.

Yeni dönemde 29 Ekim 1923 tarihinin eskimeyen ve eksilmeyen gururu, heyecanı ve şevklerinin bulunduğunu vurgulayan Ersoy, dünya döndükçe var olmanın, gelişmenin, ilerlemenin, mirası varislere daha güçlü ve zengin şekilde ulaştırmanın sarsılmaz kararlılığıyla bugünü ihya ve geleceği inşa ettiklerini belirtti.

Bakan Ersoy, "Aşılmaz denilen engelleri aşmak ve yapılamaz denilenleri yapmakla hayat bulmuş Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına hizmet ve yarınlarına ilerleme yolunda hiçbir engel ve zorluk bizi yıldıramayacaktır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Türk milletinin varlığı, mukaddesatı ve bağımsızlığı yolunda canını vermiş, kanını dökmüş, ömrünü vakfetmiş cümle geçmişlerimizi, aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle, saygıyla, minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 101. yaşı, aziz Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun." ifadelerini kullandı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel video"
 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel video hazırladı. Video, Kültür Yolu Festivali'nin sosyal medya hesaplarından saat 19.23'te paylaşıldı.

Videoda şu ifadelere yer verildi: "Gözlerimizin içi parlar konu Cumhuriyet olunca. Gözümüzün bebeği Cumhuriyet, iyi ki var. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."


Benzer Haberler & Reklamlar