30 yılı aşkın süredir arkeoloji bilimine öenmli katkılar sunan tecrübeli arkeolog, Patara Antik kentinde, dizlerindeki rahatsızlık nedeniyle 9 metrelik burcun dibine merdivenle inemedi. Ama açmanın kenarında değil, içinde olmak gerektiğine inanıyor, hiçbir değişimi gözden kaçırmamak istiyordu. Çare bulundu:
Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kentinde arkeolojik çalışmalar sürerken, ünlü arkeolog Prof. Dr. Havva İşkan Işık'ın görev aşkı görenlere parmak ısırttı.
30 yılı aşkın süredir arkeoloji bilimine hizmet eden ve literatüre öenmli katkılar sunan tecrübeli arkeolog Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Patara Antik kentinde, dizlerindeki rahatsızlık nedeniyle 9 metrelik burcun dibindeki açmanın içine merdivenle inemedi.
Ancak arkeolojik bulguları illa da yerinde görmek isteyen arkeoloğu dizlerinin ağrısı durduramadı.
"Ben arkeoloğum"
Prof. Dr. Işık, merdivenleri kullanamayınca arkeolojik olguları yerinde görebilmek için tarihi burcun içine vinç yardımı ile indi.
Meslek bilincinin ne demek olduğunu gözler önüne seren Prof. Dr. Işık, bu ilginç anı da sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı ve "Ben arkeoloğum. Dokuz metrelik burç zeminine dizimdeki rahatsızlık nedeniyle merdivenden inemeyince.. böyle oldu. Yazın bu vinçle çok daha derin bir alanda çalışacağız; bizi izlemeye devam edin. #benarkeologum" mesajını yayınladı."
"Arkeoloji kazısında toprağı, tabakaları görmek esastır"
Prof. Dr. Havva Işık İşkan, Arkeolojikhaber'e konuyla ilgili olarak "Arkeoloji kazısında toprağı, tabakaları görmek esastır. Öğrencilerime ilk öğrettiğim de budur. Açmanın kenarında değil, içinde olmak gerekir. Hiçbir değişimi gözden kaçırmamak, stratigrafik birimlerden temiz bir biçimde veri almak önemlidir" dedi.
Yaşar İliksiz - Arkeolojikhaber.com