6-8 Aralık’ta gerçekleştirilecek Beykoz Sempozyumu'nda 3 gün boyunca 17 oturum düzenlenecek.
Kavacık’taki Limak Eurasia Hotel’de gerçekleştirilecek sempozyumda 107 akademisyen ve uzman bildiri sunacak. 17 oturumda 67 tebliğin sunulacağı sempozyum boyunca Beykoz her yönüyle anlatılacak ve sorunlar ile çözüm önerileri masaya yatırılacak.
Organizasyonun evsahipliğini üstlenen Beykoz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; sempozyumun 6 Aralık’taki açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gerçekleştirecek. Bakan Kurum, aynı zamanda Prof. Dr. Rahmi Deniz Özbay’ın küratörlüğünde hazırlanan “Osmanlı Arşiv Belgelerinde Beykoz”, “Kartpostallarda Beykoz” ve “Beykoz Karakulak Fiskal Pulları” sergilerinin açılışını yapacak.
6 Aralık’ta sempozyumun açılış oturumu kent sosyoloğu Prof. Dr. Korktu Tuna’nın moderatörlüğünde, endüstri tasarımı konusunda Türkiye’nin duayen ismi Prof. Dr. Önder Küçükerman, mimarlıkta Türkiye’nin en önemli isimlerinden Prof. Dr. Abdullah Uğur Tanyeli ve edebiyat arkeoloğu olarak nitelendirilen Prof. Dr. Haluk Oral ile sosyolog Yücel Bulut’un katılımıyla yapılacak.
7 Aralık Cumartesi günü Ahmet Mithat Efendi salonunda 09:30 - 11:00 saatleri arasında gerçekleşecek oturumda ise Beykoz'un tarihi evreleri ele alınacak.
Bir Yerleşim Yeri Olarak ilkçağlardan istanbul’un Fethine Beykoz
Moderatör: Prof. Dr. Çiğdem Dürüşken
Prof. Dr. Asnu Bilban - Yalçın İstanbul Üniversitesi: Antik ve Ortaçağda Beykoz
Doç. Dr. Emre Güldoğan - İstanbul Üniversitesi : Tarihöncesi Dönemde Beykoz: İstanbul İli Arkeolojik Yüzey Araştırması (İstYA) 2018-2019 Yılı Sonuçları
Prof. Dr. Mustafa Hamdi Sayar - İstanbul Üniversitesi: Eskiçağ Deniz Ulaşımında Önemli Bir Geçiş Yolu
Dr. Şakir Turan - Kütahya Dumlupınar Üniversitesi: Osmanlı Öncesi Beykoz Tarihine İlişkin Bazı Değerlendirmeler.
Beykoz Sempozyumu'nun Programını PDF olarak indirmek için bu linki tıklayabilirsiniz.