Doç. Dr. Kaya Üçer, Restorasyon Uygulamalarında Kalemişi Kavramını anlatacak

Doç. Dr. Kaya Üçer, Restorasyon Uygulamalarında Kalemişi Kavramını anlatacak

TAÇ Vakfı Cumartesi konferanslarında bu hafta Doç. Dr. Kaya Üçer, Restorasyon Uygulamalarında Kalemişi Kavramı adlı söyleşiyi gerçekleştirecekç

Doç. Dr. Kaya Üçer'in “Restorasyon Uygulamalarında Kalemişi Kavramı” başlıklı konferansı  26 Ocak Cumartesi günü Saat: 14:00'de Eminönü meydanındaki Kirazhan'da bulunan TAÇ Vakfı Binasında ücretsiz izlenebilecek.

Kaya Üçer kimdir?

1965 yılında İstanbul'da sanatçı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Kaya ÜÇER, 1982 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Tezhip-Hat bölümüne girerek eğitimine başladı.

Üniversite eğitimi esnasında 1984 yılında Kültür Bakanlığı'nın Topkapı Sarayı'nda açtığı Saray Nakkaşhanesi Kursu'nu bitirerek sertifikasını aldı. 1986 yılında mezun olduğu üniversitesinin yine aynı yıl Tezhip Bölümü'nde yüksek lisans programına devam ederek. "Klasik, Barok, Rokoko ve Ampir Kalemişi Üslupları" konulu yüksek lisans tezini vererek mezun oldu ve de aynı yıl sanatta Yeterlilik (Doktora) Programına başlıyarak 1992 yılında "18.yy.'da mekansal açıdan stuk sıvanın yeri" tez konusu ile başarılı mezuniyetini verdi.

1993 yılında M.S.Ü., G.S.F. Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nde Kalemişi dersinin eğitimini vermeye başladı. Babadan oğula geçen bir jenerasyonla Nakkaşlık Sanatı'nı hem alaylı hem okullu olarak birleştiren sanatçı, bu sanatı açtığı Atölye isimli sanat atölyesinde kurs ve seminerler vererek sanatseverlerle buluşturmaya devam etmektedir. Halen üniversitede ders vermeye devam eden sanatçı yurt içi ve yurt dışı pek çok eski eser yapıda restorasyon, konservasyon ve yeni uygulamaları gerçekleştirmiştir. Sanatçı, pek çok sergiye katılarak bu sanatı tanıtmaya çalışmaktadır.

Katıldığı sergi ve kalemişi uygulamaları şunlardır;

• Emin Barın ve Öğrencileri Sergisi
• Bereketzade Vakfı Sergisi
• Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Sergisi
• Savaş Çevik Hüsn-ü Hat Sergisi
• Hasan Çelebi Hüsn-ü Hat Sergisi
• Yusuf Berevşe Hüsn-ü Hat Sergisi
• Serdar Gülgün Kolleksiyon Sergisi
• Nilgün Şensoy Kolleksiyon Sergisi


Benzer Haberler & Reklamlar