Dr. Lee Clare isim vermeden Göbeklitepe ile ilgili yorum yapanları kazıya davet etti!

Dr. Lee Clare isim vermeden Göbeklitepe ile ilgili yorum yapanları kazıya davet etti!

Almanya Arkeoloji Enstitüsü arkeoloğu ve Göbeklitepe Kazı Koordinatörü Arkeolog Dr. Lee Clare, twitter hesabından ilginç bir paylaşımda bulundu:

Almanya Arkeoloji Enstitüsü'nden Göbeklitepe Kazı Koordinatörü Arkeolog Dr. Lee Clare, 24 Ağustos Cuma günü X Sosyal Medya hesabından ''Göbeklitepe'de kazı yapan ekip muazzam bir iş çıkarıyor. Burada aksi yönde yorum yapan kişileri (belli nedenlerden dolayı isimleri verilmeyen) sabah 4:30'da kalkmaya ve 40 derece sıcakta bir gün boyunca manuel iş (moloz ve tortu taşıma) yapmaya davet ediyorum.''. (The team excavating at #Göbeklitepe is doing a tremendous job. I invite those individuals (no names for obvious reasons) commenting on here to the contrary to get up at 4:30 am and do a days manual work (shifting rubble and sediment) in 40 degree heat.0) paylaşımında bulundu. 

Yorumun kimleri hedeflediği tam olarak.belli değil, ancak  2024 yılı Arkeolojik Kazılarının sürdüğü Göbeklitepe son günlerde özellikle Dünya Ekonomi Forumu'nun (WEF) müdahalesiyle arkeologların kazılara ara verdiği  ve toprak altındaki kalıntıların üzerine ağaç dikildiği iddialarının hedefi olmuştu, söz konusu paylaşımın bu iddilarla ilgili olduğu tahmin ediliyor...

Göbeklitepe ile ilgili bir diğer iddia ise D Tapınağındaki Akbaba figürlü taşın astrolojik bir olayı kaydeden tarihi kayıt içerdiği tezi idi ama teze imza atan kişi kazı ekibince ciddiye alınan bir isism değil.

Taştepeler Projejesi Koordinatörü, Göbeklitepe ve Karahanetepe Arkeoloji Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul her iki iddiayı da yalanlamıştı.

arkeolojşkhaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar