Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yerin 150 metre altında, Hititlerden kalma yaklaşık 5 bin yıllık tuz mağarasında, "Çankırı'yı Dokumak" adlı sergi açıldı.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yerin 150 metre altında "Çankırı'yı Dokumak" adlı sergi açıldı.
Hititlerden kalma yaklaşık 5 bin yıllık tuz mağarasında düzenlenen sergide, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin dokuma tekniği ile tamamladıkları fotoğraflardan oluşan 33 eser yer aldı.
Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurgül Begiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, sergilerini tuz mağarasında açtıkları için hem heyecanlı hem de çok mutlu olduklarını söyledi.
Dokuma teknikleri dersinde 33 öğrenciyle temel dokuma yöntemlerinden yola çıkarak bu çalışmaya imza attıklarını belirten Begiç, "Özellikle hedefimiz Çankırı ve kendi kültürümüzü tanıtmaktı. Çocuklara bunu anlatırken heyecanımız öğrencilere yansıdı. Öğrencilerimiz de gece gündüz okulda kalarak işlerini yaptılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Çankırı Belediyesi Tuz Mağarası Proje Koordinatörü Ethem Yenigürbüz de Çankırı'daki mağaranın Hititlerden bugüne tuz üretiminin yapıldığı, dünyanın en eski ve büyük tuz mağaralarından biri olduğunu ifade etti.
Tuz mağarasının turizme açılmasına yönelik çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Yenigürbüz, "Tuz mağarasında farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Yaklaşık bir yıl sonra çalışmalarımız bittiğinde burası hem bir astım tedavi merkezi hem de müze şeklinde insanların ziyaretine açılacaktır." diye konuştu.
Tuz mağarasının sanatsal faaliyetlerde dikkat çekici bir konumu olduğunu vurgulayan Yenigürbüz, mağara içinin zengin bir ambiyansa sahip olduğunu, bu yüzden de sanatçı ve sanatseverlerin ilgisini çektiğini dile getirdi.
Güzel Sanatlar Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Seray Alsoy ise yaptıkları eserlerin tuz mağarasında sergilenmesinden büyük onur duyduklarını kaydetti.
Sergi, 28 Şubat'a kadar açık kalacak.
Muhammed Kaygın -AA