35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda arkeoloji adında neler var arkeoloji.tv olarak görelim, gösterelim istedik. İstanbul Kitap Fuarı'nda Arkeoloji de var ama ne kadar var? İşte cevabı:
Yazarlar ve kitaplar; TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda okuyucularıyla buluşuyor. Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyarete açılan fuarda, kitap satışının yanı sıra çok sayıda yazarın imza ve söyleşi etkinlikleri de yer alıyor. Söyleşi etkinliklerinde malesef Arkeoloji üvey evlat muamelesi görmüş. Kıyısından köşesinden irtibatlandırılacak tek söyleşi; Arkeoloji Sanat Yayınları tarafından düzenlenen Aristoteles ve Batı Anadolu idi. 13 Kasımda Kınalıada Salonu'nda gerçekleşen söyleşiyi ünlü editör arkeolog Nezih Başgelen gerçekleştirdi. Ana teması gereği felsefi sohbetlerin ağırlıkta olduğu etkinliklerde felsefeyi doğuran şartları göstermek adına arkeoloji konulu etkinlik sayısı artırılabilirdi.
Arkeoloji severlerin fuarda uğramaları gereken ilk adresler: Arkeoloji ve Sanat Yayınları ve Türk Tarih Kurumu. Türk Tarih Kurumu yüzde 50 indirimle temel kaynak önemi taşıyan kitapları okurla buluştururken, arkeoloji ve Sanat yayınevi, zengin içeriliği ile hem popüler hem akademik seviyede konuyla ilgilenenlere hatırı sayılır indirimler sağlıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş standında ise İstanbul konusunda hayli önemli kitaplar boy gösteriyor. İstanbulla ilgilenenlerin uğramadan geçmemesi gereken bir diğer adres Pera Müzesi Yayınları standı.
T.C. Kültür Bakanlığı'nın stantlarında da ilginç kitaplar yer alıyor. Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları, Atatürk Kültür Merkezi yayınları, Yapı Kredi Yayınları, İş Bankası Yayınları, Dost, Ötüken, ve Tarih Vakfı Yurt Yayınları da fuarda arkeoloji ile ilgilenenlerin uğramasında yarar olan duraklar...
Arkeoloji.tv