Kapadokya'ya karşı Mezopotamya markası

Kapadokya'ya karşı Mezopotamya markası

GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesi tanıtımında, GAP bölgesinin tamamında rekabet gücünün yükseltilmesi için Mezopotamya markası oluşturulmaya gayret edileceği belirtildi.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, "Bölgenin, tarih, arkeoloji, kültür, doğal değerlerinin, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasını istiyoruz. İnanılmaz bir zenginlik var. Bu zenginliği paylaşmak istiyoruz." dedi.

Mardin'de bir otelde "GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesi"nin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Karahocagil, GAP bölgesinin tamamında rekabet gücünün yükseltilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Turizm noktasında bir mastır plan hazırladıklarını, bu planda bölgenin markalaşması gerektiğini aktaran Karahocagil, bu kapsamda Mezopotamya markasının oluşturulması için çaba harcadıklarını ifade etti.

Karahocagil, şöyle devam etti:

"Bölgeler bilinen isimleri ile dünya literatüründe bir yere gelebiliyorlar. Biz her ne kadar, GAP bölgesi, Güneydoğu desek de bu bölge Mezopotamya olarak biliniyor. Onun için bu ismi kullanmak istedik. Kapadokya gibi destansı bir ismi olsun istedik. Çeşitli illerde lansmanlarını yaptık. Şimdi Mardin'de, daha sonra Şanlıurfa ve diğer illerimizde ve uluslararası tanıtımlar yapmayı düşünüyoruz."

- "Bu zenginliği paylaşmak istiyoruz"

Dünyanın en harika ve en önemli eserlerinin burada bulunduğuna dikkati çeken Karahocagil, "Burası buğdayın ilk ekildiği yer, tarımın yapıldığı yer. Buğdayın evcilleştirildiği yer burası. İlk tapınağın yapıldığı tarihin başladığı yer. Burası ilklerin yeri. Çok özel eserler var. Bir tarafta Zeugma, bir tarafta Nemrut bir tarafta Hevsel bahçeleri ve bir tarafta rüya şehir Mardin var. Bölgenin tarihi, arkeoloji, kültür, doğal değerlerinin, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasını istiyoruz. İnanılmaz bir zenginlik var. Bu zenginliği paylaşmak istiyoruz." diye konuştu.

- "Turizmden daha fazla pay almak istiyoruz"

Proje koordinatörü Jale Velibeyoğlu da bölgenin binlerce yıllık kültürel birikimi ile beraber bir destinasyon markası oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

GAP İdaresi olarak 3 yıldır bununla ilgilendiklerini ifade eden Velibeyoğlu, şunları kaydetti:

"Bölgeyi Mezopotamya markası altında bir destinasyon markası haline getirdik. Bölgenin tanıtımının yanı sıra aynı zamanda kentleri daha da güçlendirmek istiyoruz. Turizmden daha fazla pay almak istiyoruz. Daha çok insanın burayı ziyaret etmesini ve buradaki yoksulluğun azaltılmasını, sürdürülebilir turizmi ve kalkınmayı sağlamak istiyoruz."

Toplantıya, Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.


Benzer Haberler & Reklamlar