Harran Üniversitesi ve İstanbul Nişantaşı Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen, Sanat Terapisi ve Arkeoloji Buluşması: Dönüşüm Deneyimleme Atölyesi, Karahantepe’de gerçekleştirildi. Sanat Terapisi ve Arkeoloji Buluşması'nda neolitik yapılarıyla öğrenciler arasında psikolojik etkileşim kurulması hedeflendi.
Şanlıurfa'daki Karahantepe'de Harran Üniversitesi ve İstanbul Nişantaşı Üniversitesi iş birliğiyle organize edilen, Sanat Terapisi ve Arkeoloji Buluşması: Dönüşüm Deneyimleme Atölyesi'nde İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Psikoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Devran Tan, Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Derya Evran ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emine Teker düzenleyici olarak yer aldı.
Proje, Neolitik dönemin izlerini taşıyan Karahantepe yapılarıyla öğrenciler arasında etkileşim kurulması amacıyla düzenlendi. Yaratıcılık ve hayal gücünü geliştirmenin, sosyal etkileşimi artırmanın ve öğrenme sürecini desteklemenin temel hedefleri arasında yer aldığı proje ile öğrenciler; Karahantepe’deki arkeolojik yapıların hikayesini öğrenirken, bu yapıların üzerlerinde bıraktığı etkileri yorumladı.
Atölyede, Karahantepe’yi ilk kez ziyaret eden 45 İstanbul Nişantaşı Üniversitesi öğrencisi, arkeolojik yapılarla etkileşim kurarak sordukları sorular ve enerjileriyle farklı bir dönüşüm deneyimi yaşadı. Projenin, hem arkeoloji hem de sanat terapisi alanında özgün bir öğrenme süreci sunduğu belirtildi.