Kümid Kültürel Mirasın Dostları Derneği

Kümid, kültürel mirası korumak ve kollamak amacıyla 2005 yılında kurulan dernek.

Kümid web sayfasında yer alan hakkında kısmından alıntı: 

"Bir Japon atasözü “En uzun bir yol bile bir adımla başlar” demiş.

Biz de bu atasözü ışığında STK’lar tarihine yeni sayfalar eklemek üzere 2005 yılında ilk adımımızı attık ve bugün sayısı gittikçe artan üyelerimizle Kültürel Mirasın Dostları Derneği’ni kısaca KUMID’i kurduk.

Gönüllü yürüdüğümüz bu uzun yolda adımımızı attığımız ilk günden itibaren, barış döneminde, olası doğal ve insani afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında yurt içinde ve dünya genelinde kültür miraslarını korumak amacıyla yürüttüğümüz her proje, katıldığımız her organizasyon ve düzenlediğimiz tüm etkinlikler bizi çıktığımız bu yola daha da çok inandırdı.

Adımlarımızı kültür miraslarını korumayı, koruma-onarım alanında kaynaklar yaratmayı, koruma politikalarına katkı sunmayı, kapasite geliştirmeyi ve farkındalık oluşturmayı hedefleyerek attık.

Bizleri hedefimize götüren o her adımda yanımızda olan tüm üyelerimize, proje ortaklarımıza, iştirakçilerimize, destekçilerimize ve dışarıdan katkılarıyla alanında uzman olan değerli hocalarımıza ve kuruluşlara teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Güçlerimizi ve tecrübelerimizi birleştirerek oluşturacağımız yeni ağlar ve işbirlikleri aracılığıyla insanlığın kültür mirasını korumak üzere birlikte atacağımız her yeni adımlarda buluşmak dileğiyle…"

Kümid hakkında detaylı bilgi için:  https://kumid.net/


Benzer Haberler & Reklamlar