Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, inşaatı devam eden yeni müzede incelemelerde bulunarak, yüklenici firma sahiplerinden bilgi aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü tarafından ihale edilerek inşaatına başlanan Manisa'nın yeni Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin 2020 yılı Ocak ayında açılacağı açıklandı. İnşaat üstlenen yüklenici firma sahibi Berk Erdemir, yeni müzenin 20 milyon 300 bin liraya mal olacağını söyledi.
VALİ GÜVENÇER İNCELEMEDE BULUNDU
Manisa'da 81 yıldır hizmette olan ve içinde barındırdığı arkeolojik ve etnografik binlerce eseri bulunduran mevcut Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin günün ihtiyaçlarına cevap vermemesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan yeni müzenin inşaatına 29 Ocak 2018 tarihinde başlandı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, inşaatı devam eden yeni müzede incelemelerde bulunarak, yüklenici firma sahiplerinden Berk Erdemir'den bilgi aldı.
YENİ MÜZE 10 BİN METREKARELİK ALANDA KURULACAK
Yunusemre Belediyesi hizmet binasının arkasındaki 10 bin metrekare alan üzerine yapılacak yeni müze hakkında bilgi veren Berk Erdemir, müzenin toplam kapalı alanının 7 bin 600 metrekare, sergi alanının 2 bin 392 metrekare ve depo alanlarının ise 1240 metrekare olduğunu ifade etti. Erdemir, yeni müzenin zemin katında mağaza, kafeterya, güvenlik odası, çocuk oyun atölyesi, çok amaçlı salon, geçici ve kalıcı sergi salonları, depo ve sığınağın yer alacağını belirtirken, birinci katında ise tarihi eserlerinin sergileneceği alanın bulunacağını belirtti. İnşaatın 20 milyon 300 bin liraya mal olacağını söyleyen Erdemir, yeni müzenin 2020 Ocak ayı içerisinde Manisa'nın hizmetine sunulacağını dile getirdi.
İnceleme sonrasında kısa açıklamada bulunan Vali Mustafa Hakan Güvençer de yeni müzenin Manisa için önemli bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Manisa'nın Osmanlı dönemi öncesinde de birçok medeniyete kucak açmış tarihi bir kent olduğunu dile getiren Güvençer, "Bu tarihi kentte bulunan tarihi bulguların sergilenebileceği modern bir müzeye ihtiyacımız var. 1937 yılından bu zamana kadar kentimize hizmet veren mevcut Arkeoloji ve Etnografya Müzesi artık günümüz ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Binlerce arkeolojik ve etnografik eserlerimizin birçoğu sergilenemediği için halkımızla buluşamıyor. Artık yeni ve modern müzemiz ile tarihi eserlerimiz halkımızla buluşacak" dedi.
İlker Kılıçaslan - DHA